Τα χιλιάδες κορίτσια που δεν θα επιστρέψουν στο σχολείο τον Ιανουάριο – Πώς τις δελέαζαν με… σερβιέτες για σεξ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα χιλιάδες κορίτσια που δεν θα επιστρέψουν στο σχολείο τον Ιανουάριο – Πώς τις δελέαζαν με… σερβιέτες για σεξ



Χιλιάδες κορίτσια δεν θα επιστρέψουν στα μαθήματά τους όταν ξανανοίξουν τα σχολεία τον Ιανουάριο, καθώς έμειναν έγκυος κατά το lockdown της Κένυας.
Το African Institute for Development Policy τοποθετεί τον αριθμό των έφηβων κοριτσιών που έμειναν έγκυος μεταξύ Ιανουαρίου-Μαΐου σε πάνω από 150.000. Στο Ναϊρόμπι και μόνο καταγράφονται 12.000 εγκυμοσύνες.

Οι γονείς των περισσότερων δεν μπορούν μάλιστα να παρέχουν βασικά αγαθά υγιεινής, όπως το καθαρό νερό, το σαπούνι και οι σερβιέτες, μετά το κλείσιμο των σχολείων τον Μάρτιο.



Γι’ αυτά τα κορίτσια καραδοκούσαν επιτήδειοι ηλικιωμένοι, δίνοντάς τους λεφτά ή ακόμα και μόνο σερβιέτες με αντάλλαγμα το σεξ.

«Εκτός σχολείου, τα κορίτσια έχουν πολλές ελεύθερες ώρες και χωρίς επιτήρηση», λέει στο BBC η Mercy Chege, διευθύντρια της Plan International Kenya, «η κυβέρνηση έδινε δωρεάν σερβιέτες στα κορίτσια στο σχολείο, δεν μπόρεσε όμως να επεκτείνει την υπηρεσία και στα σπίτια τους μετά το κλείσιμο των σχολείων, αφήνοντας τα κορίτσια στο έλεος των ‘‘φίλων με πλεονεκτήματα’’».



Και συνεχίζει: «Κάποιες φορές το σεξ κοστίζει τόσο λίγα όσο για το ποσό που πρέπει να πληρώσεις για ένα καθημερινό μπάνιο στα δημόσια λουτρά».

Η ίδια αποκαλύπτει πως οι επιτήδειοι δελεάζουν με λίγα περισσότερα λεφτά τις ανήλικες ακόμα και για παιδική πορνογραφία.

Η Κένυα συνεχίζει να έχει από τα υψηλότερα ποσοστά εγκυμοσύνης στα έφηβα κορίτσια, πάνω από 13.000 ανήλικες εγκαταλείπουν το σχολείο κάθε χρόνο για να γίνουν μητέρες...