Τα πιο περίεργα έθιμα των Χριστουγέννων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα πιο περίεργα έθιμα των Χριστουγέννων

Την ώρα που ετοιμάζεις εσύ τους πρώτους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, ολόκληρη η γη ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα. Μερικές χώρες τελικά έχουν τα πιο απίθανα Χριστουγεννιάτικα έθιμα, σε σημείο που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε για να τα δούμε από κοντά. Τι λες; Πάμε να ταξιδέψουμε;
Γερμανία

Από τον 16ο αιώνα στη Γερμανία, οι οικογένειες κρύβουν ένα αγγουράκι τουρσί στα κλαδιά του δέντρου. Όποιο από τα παιδιά της οικογένειας καταφέρει να το βρει, κερδίζει απίθανα δώρα. Μάλιστα, ο μύθος λέει πως το συγκεκριμένο έθιμο έρχεται από την Ισπανία όταν δύο νεαρά αγόρια εγκλωβίστηκαν σε ένα βαρέλι με τουρσί και τους έσωσε ο Άγιος Βασίλης.

Ιταλία

Ο αντίστοιχος Άγιος Βασίλης στην Ιταλία είναι η μάγισσα Μπελφάνα που επισκέπτεται τα παιδιά στις 5 Ιανουαρίου. Μάλιστα, είναι εκείνη που γεμίζει τις κάλτσες που έχουν στα δέντρα γλυκά και δώρα μπαίνοντας από την καμινάδα.

Νορβηγία

Την Παραμονή των Χριστουγέννων οι μάγισσες ανεβαίνουν στον ουρανό της Νορβηγίας. Φυσικά δεν υπάρχει καλύτερο μέσω μετακίνησης για μια μάγισσα από μια σκούπα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την παράδοση, οι Νορβηγοί κρύβουν μέσα στο σπίτι τα κοντάρια της σκούπας για να μη μπορέσουν να τα βρουν οι μάγισσες και πετάξουν ψηλά.

Σουηδία

Όταν έχει την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση παίρνεις θέση, τουλάχιστον 20 λεπτά πριν.Σωστά; Στη Σουηδία λοιπόν, αυτό το έχουν θεσμό από το 1958 βλέποντας το πιο αστείο παπάκι του κόσμου, τον Ντόναλντ Ντακ. Με τον τίτλο “Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul” (Ο Ντόναλντ Ντακ και οι Φίλοι του σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα) να γίνεται θεσμός το 50% των Σουηδών παίρνουν θέση μπροστά στην τηλεόραση στις 3 το μεσημέρι κάθε χρόνο.

Ουκρανία

Αν φοβάσαι τις αράχνες καλύτερα να μη το διαβάσεις το παρακάτω αφού οι Ουκρανοί στολίζουν το δέντρο τους με μπάλες, γιρλάντες και φωτάκια με έμπνευση τις αράχνες. Για την ιστορία, σύμφωνα με το παραμύθι, κάποτε υπήρχε μια γυναίκα χήρα που ήταν φτωχή και δεν μπορούσε να στολίσει το δέντρο της για τα Χριστούγεννα. Οι αράχνες του σπιτιού την λυπήθηκαν και ξεκίνησαν να υφαίνουν ιστούς πάνω στο δέντρο για να χαρίστουν στα παιδιά της, τα πιο όμορφα Χριστούγεννα. Μάλιστα, λέγεται πως αν έχεις ιστό αράχνης στο σπίτι σου είναι καλοτυχία.

Βενεζουέλα

Στο Καράκας, το πρωί των Χριστουγέννων όλα τα παιδιά βγαίνουν με τα πατίνια τους έξω για να πάνε στην εκκλησία. Η κυκλοφορία σταματάει από τις 8 το πρωί για να μεταφερθούν οι κάτοικοι με ασφάλεια. Τα παιδιά πρέπει, σύμφωνα με την παράδοση, να φορέσουν το ένα πατίνι το βράδυ και να κοιμηθούν με αυτό, δεμένο στο πόδι τους και το άλλο να το τοποθετήσουν στο παράθυρο για να καλέσουν και τους υπόλοιπους φίλους τους για την πιο απίθανη βόλτα.