Τρεις κανόνες του φενγκ σούι για να εφαρμόσετε στο σαλόνι σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τρεις κανόνες του φενγκ σούι για να εφαρμόσετε στο σαλόνι σας



Αν αναζητάτε διακαώς τρόπους για να φέρετε στο σαλόνι σας την ηρεμία, την ησυχία και την ισορροπία που σας λείπει καθόλη την διάρκεια της ημέρας από την ένταση και το στρες της δουλειάς, οι τρεις κανόνες του φενγκ σούι που ακολουθούν σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμοι.
Αλλάξτε , λοιπόν, την ενέργεια του χώρου που περνάτε τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο σας όταν βρίσκεστε στο σπίτι και δημιουργήστε την επιθυμητή αρμονία.


Ελαχιστοποιήστε την ακαταστασία

Το πρώτο βήμα για να δημιουργήσετε έναν ήσυχο χώρο είναι να ελαχιστοποιηθεί στο έπακρο η ακαταστασία. Ένας χώρος όπου η ενέργεια ρέει καλά είναι εκείνος που δεν είναι γεμάτος με πράγματα σε κάθε γωνιά. «Φίλος» του φενγκ σούι, λοιπόν, δεν είναι άλλος από τον μινιμαλισμό. 
Και δεν εννοούμε να ξεφορτωθείτε όλα σας τα πράγματα, αλλά να κάνετε μία καλή εκκαθάριση του τι σας χρειάζεται απαραιτήτως ή ποια είναι εκείνα τα αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για εσάς. Εάν ένα αντικείμενο δεν σας κάνει να νιώθετε και τόσο χαρούμενοι ήρθε η ώρα να το πετάξετε ή να το χαρίσετε.



Δώστε έμφαση στο φως

Το φως μας βοηθάει γενικότερα να διατηρούμε την καλή μας διάθεση. Σύμφωνα με τους ειδικούς του φενγκ σούι, μάλιστα, η φωτεινότητα σε έναν χώρο είναι άκρως αναζωογονοητική. Από την άλλη, ένας σκοτεινός χώρος μπορεί να δημιουργήσει άσχημα συναισθήματα και να μειώσει την καλή μας ενέργεια. 
Επιπλέον, ένα σκοτεινό δωμάτιο λειτουργεί λιγότερο φιλόξενα. Η λύση, όταν υπάρχει έλλειψη φυσικού φωτισμού, είναι να επιλέξετε λάμπες που μιμούνται το φυσικό φως της ημέρας, προτιμώντας ενεργειακά αποδοτικές λάμπες που διαρκούν περισσότερο.



Πείτε ναι στα χρώματα

Το χρώμα για το φενγκ σούι είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Επειδή το σαλόνι αποτελεί το μέρος όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας όταν βρίσκεστε στο σπίτι, σε αυτό αντανακλάται η ενέργεια και η προσωπικότητά σας. 
Οι γήινες αποχρώσεις αποτελούν ιδανική επιλογή, ενώ τα ουδέτερα χρώματα όπως το κίτρινο ή το καφέ προτείνονται για τα μεγαλύτερα έπιπλα. 
Τέλος, η προσθήκη αξεσουάρ και διακοσμητικών σε φωτεινό μπλε, πράσινο ή κάποιο άλλο έντονο χρώμα, σε συνδυασμό με τα παραπάνω θα φέρουν την ηρεμία και την καλή ενέργεια στο χώρο σας.