Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, η 26η διανομή για τους 220 δικαιούχους του ΤΕΒΑ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, η 26η διανομή για τους 220 δικαιούχους του ΤΕΒΑ


Μένουμε ασφαλείς και πραγματοποιούμε με ραντεβού την 26η δωρεάν διανομή τροφίμων για τα 220 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ.

 Αναλυτικά, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Στενημάχου 16) θα διανεμηθούν χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, κασέρι και φέτα, φασόλια, φακές, ρύζι, κριθαράκι και λάδι.


Σε συμμόρφωση με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας η διανομή θα γίνει με ραντεβού, κάθε ωφελούμενος θα ειδοποιηθεί τηλεφωνικά για την ώρα του ραντεβού του και θα πρέπει να το τηρήσει με ακρίβεια έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός για την ασφάλεια όλων. 

Οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ, και να έχουν μαζί τους πολλές σακούλες. Οι διανομές ΤΕΒΑ γίνονται στο πλαίσιο εφαρμογής ευρωπαϊκού προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). 

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή και Δεύτερη βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.
 Στο Δήμο Θέρμης υπάρχουν περίπου διακόσια νοικοκυριά που ωφελούνται από το ΤΕΒΑ.
Δικαιούχοι είναι οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να παίρνουν και τρόφιμα από το ΤΕΒΑ. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι όσοι παίρνουν ΤΕΒΑ αποκλείονται αυτόματα από το δικαίωμα να είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια