Επιδότηση έως 5.000 ευρώ για e-shop – Οι δικαιούχοι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επιδότηση έως 5.000 ευρώ για e-shop – Οι δικαιούχοι
Τα e-shop διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις αγορές, ειδικά από την στιγμή που η χώρα είναι σε lockdown, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να έχουν κλείσει και οι παραγγελίας να γίνονται ηλεκτρονικά.
Έτσι, νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, θα επιδοτεί τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής πώλησης. 

Μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος της χρονιάς με προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης σε ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣΚΑΪ.

Το πρόγραμμα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, καθώς οι υπηρεσίες καλύπτονται από υφιστάμενη δράση.

Ο ίδιος υπενθύμισε, σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες, ότι πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021

Επίσης, με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μιας λιανεμπορικής επιχείρησης, για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί μελλοντικά.Δεν υπάρχουν σχόλια