Ποια Ελβετική μετοχή εκτοξεύθηκε κατά 38.000% το 2020 ; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποια Ελβετική μετοχή εκτοξεύθηκε κατά 38.000% το 2020 ;



Πρόκειται για τη μετοχή ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει θεραπεία για τον κορωνοϊό.

Η ελβετική εταιρεία βιοτεχνολογίας Relief Therapeutics έκανε απίστευτο άλμα 38.000% μέχρι στιγμής από τις αρχές του 2020, καθώς αναπτύσσει φάρμακο για την αντιμετώπιση της αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκαλεί η Covid-19.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία μαζί με την αμερικανική NeuroRx με την οποία συνεργάζεται, πέτυχε τον στόχο των 165 εγγραφών ασθενών που είχε συμφωνήσει με την αμερικανική FDA για το φάρμακο RLF-100, που είναι μια πατενταρισμένη βερσιόν της αβιπταδίλης.

Η αβιπταδίλη είναι ένα συνθετικό σκεύασμα ενός φυσικού πεπτιδίου που ονομάζεται Vasoctive Intestinal Polypeptide (VIP), το οποίο είναι κυρίως συγκεντρωμένο στους πνεύμονες και λειτουργεί για να επαναφέρει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ λειτουργεί και ως αγγειοδιασταλτικό και να ενισχύει την παραγωγή φυσικής επιφανειοδραστικής ουσίας από τους πνεύμονες , γεγονός που επιτρέπει μεταφορά οξυγόνου στο αίμα.

Το εν λόγω φάρμακο υπάρχει από το 2000 και είχε αναπτυχθεί για να θεραπεύει την οξεία αναπνευστική δυσχέρεια και άλλες πνευμονικές παθήσεις. Στη συνέχεια αποκτήθηκαν από την Biogen. Νωρίτερα φέτος, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι θα μπορούσε να προστατεύσει το κύτταρο που δέχεται επίθεση από τον ιό Covid-19.

Τα αποτελέσματα πρώιμου σταδίου από την εκτεταμένη χορήγηση του RLF-100 σε ασθενείς που πάσχουν από Covid-19 και σοβαρές συννοσηρότητες έδειξαν ότι το 72% αυτών που εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας, επέζησαν.

Η αύξηση κατά 38.000% στην τιμή της μετοχής δείχνει το πόσο χαμηλά ήταν πριν η μετοχή, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής ήταν μόλις στα 0,40 ελβετικά φράγκα. Αντιθέτως, η μετοχή της πολυεθνικής ελβετικής Roche αυτή τη στιγμή αξίζει 306 ελβετικά φράγκα.