20 αυτοκίνητα το λεπτό από VW και Toyota - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

20 αυτοκίνητα το λεπτό από VW και Toyota



Αναλύοντας τα στοιχεία για την παραγωγή της κάθε εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, προκύπτει πως οι VW και Toyota είναι στην κορυφή της λίστας, με τη Hyundai να ακολουθεί στην τρίτη θέση, με 13,7 οχήματα ανά λεπτό.
Αν είχατε την απορία για το ποια αυτοκινητοβιομηχανία παράγει τα περισσότερα αυτοκίνητα ανά λεπτό, η ανάλυση των δεδομένων από την παγκόσμια παραγωγή, δίνει απαντήσεις.

Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μια τεράστια δραστηριότητα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που παράγει αθροιστικά σχεδόν 100 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των εργασιών όλων των εταιρειών μαζί. Το μέγεθος της κλίμακας αυτής, είναι δύσκολο να κατανοηθεί και μόνο «κατακερματίζοντάς» το, μπορεί να γίνει κάπως πιο κατανοητό. 

Για παράδειγμα, η Κίνα παράγει περισσότερα αυτοκίνητα ανά λεπτό (48,9) από τα επόμενα τρία κράτη – τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Μεξικό – σε συνδυασμό (47,7). Η διάσπαση της αυτοκινητοβιομηχανίας σε αυτό που συμβαίνει ανά λεπτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχουμε μια απεικόνιση του μεγέθους της βιομηχανίας που αφορά τα αυτοκίνητα.




Έτσι λοιπόν, στην κορυφή της λίστας παραγωγής ανά λεπτό με 19,9 αυτοκίνητα είναι η VW και η Toyota πρακτικά στην ίδια θέση με 19,8. Ακολουθεί η Hyundai με 13,7 οχήματα ανά λεπτό και από εκεί και κάτω βρίσκουμε τις: GM (13), Ford (12,2), Nissan (11), Honda (10), FCA (8,8) και Renault (7,9).

 Φυσικά η ανάλυση του μεγέθους της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας δεν εξαντλείται σε ένα «στείρο» νούμερο παραγωγής ανά λεπτό για την κάθε μια από τις κυρίαρχες εταιρείες. 

Τα σχεδόν 100 εκατομμύρια αυτοκίνητα που παράγονται κάθε χρόνο αποτελούνται από πολλαπλάσια εκατομμύρια ανταλλακτικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, δισεκατομμύρια χιλιόμετρα καλωδίων και αμέτρητα κυβικά λοιπών υλικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία. 

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να γίνουν τίποτα περισσότερο από αυτό που είναι όμως, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, με αντίστοιχα εκατομμύρια εργαζόμενους στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα.








\