Πράξη αλληλεγγύης: “Γεμίζουν” με παιδικά σκουφάκια τις ογκολογικές κλινικές (ΦΩΤΟ-VIDEO) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πράξη αλληλεγγύης: “Γεμίζουν” με παιδικά σκουφάκια τις ογκολογικές κλινικές (ΦΩΤΟ-VIDEO)



Μια αληθινή πράξη αλληλεγγύης για τα παιδιά που νοσηλεύονται σε ογκολογικές κλινικές και υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.
Λένε πως αν δεν ζήσεις κάτι δεν μπορείς να το καταλάβεις. Και φαίνεται πως είναι αλήθεια (γι’ αυτό άλλωστε «πάσχει» κι από έλλειψη ενσυναίσθησης κι όλος ο πλανήτης..).Αν όμως αντιμετωπίσεις μια κατάσταση, τη γνωρίσεις από πρώτο χέρι, έχεις δυο δρόμους να διαλέξεις για ν’ ακολουθήσεις: είτε να την αγνοήσεις και να συνεχίσεις τη ζωή σου, είτε να προσπαθήσεις να τη φέρεις στα μέτρα σού…όπως έκαναν για παράδειγμα η Δήμητρα κι ο Νίκος ..

Η Δήμητρα Κακουλίδη κι ο Νίκος Πετρόπουλος έχουν μια φίλη, τη Γιούλη (σπουδαίος άνθρωπος επίσης – αλλά γι’ αυτή θα τα πούμε μια άλλη φορά) που έχει μια κόρη, τη Τζοβάννα, που έχει πια γράψει ιστορία. Η μικρή, στο 3ο έτος της ηλικίας της διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.
 Εξαιτίας των χημειοθεραπειών το παιδί έχανε τα μαλλάκια του. Αυτό εκτός που την ταλαιπωρούσε, τη στεναχωρούσε κιόλας. ..Μια μέρα λοιπόν η Γιούλη ζήτησε από τη Δήμητρα να ψάξει να της βρει ένα σκουφάκι σαν αυτά που φοράνε οι χειρουργοί.

Όσο κι αν έψαξε όμως η Δήμητρα δεν μπόρεσε να βρει πουθενά. Ούτε σε κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Κανείς δεν πουλούσε παιδικά σκουφάκια..

Η εικόνα της Τζοβάνας όταν την επισκέφτηκε η Δήμητρα, μ’ ένα βρακί στο κεφάλι να συγκρατεί τα μαλλάκια της για να μπορέσει το παιδί να φάει το φαγητό της ήταν μαχαιριά στη καρδιά. Η Δήμητρα ευχήθηκε εκείνη τη στιγμή, να υπήρχε μια εταιρεία η οποία να παράγει τέτοια μικρά σκουφάκια για τα παιδιά που χάνουν τα μαλλιά τους στην περίοδο της χημειοθεραπείας. Την ευχή της, τη μοιράστηκε με το φίλο της Νίκο. Και το θαύμα έγινε!

Ο Νίκος και η Δήμητρα, ίδρυσαν μια εταιρεία παραγωγής ιατρικών σκουφακίων και με την πώληση κάθε ενός από αυτά, χρηματοδοτούν την κατασκευή ενός ακόμα – παιδικού αυτή τη φορά.

Μάλιστα, τα πρώτα 48 σκουφάκια της Woocaps έχουν φτάσει ήδη στη Κρήτη συνοδευόμενα απο τις προσωπικές ευχές των ίδιων των δωρητών.

 Τα παιδιά της Ηλιαχτίδας, στην ογκολογική μονάδα του ΠΑΓΝΗ είναι αυτά που τα δέχτηκαν πρώτα! Τα φόρεσαν κι ενθουσιάστηκαν! Ξέρετε, δεν είναι θέμα αισθητικής! Δεν υπάρχουν τέτοια πεζά ζητήματα για τους ήρωες- γιατί είναι ήρωες. Παλεύουν – μια σταλιά πλασματάκια με το θεριό και το νικάνε! Δεν είναι η εικόνα λοιπόν που «χαλάει» τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία. Είναι πρακτικό το ζήτημα.



Στη χώρα μας εκτιμάται ότι προσβάλλονται από καρκίνο περίπου 300 παιδιά. στην Ευρώπη, 35.000 παιδιά κάθε χρόνο με καρκίνο. Σε όλο τον κόσμο, φτάνουν τα 300.000 παιδιά .. σκεφτείτε πόσα παιδιά αναγκάζονται να ψαρεύουν από το πιάτο τους τα μαλλάκια τους.. πόσα τ’ αντικρίζουν με πόνο στο μαξιλάρι τους κάθε μέρα..

Και μπορεί οι Woocaps (μου επιτρέπεται να σας λέω έτσι Νίκο και Δήμητρα, ε;) να κατάφεραν μέσα σε ένα μήνα να κατασκευάσουν τα πρώτα 48 σκουφάκια – καπάκια τα λένε οι ίδιοι- για τα παιδάκια της Κρήτης, τώρα έχουν στη παραγωγή ακόμη 300 παιδικά. Τρέχουν να προλάβουν να μη μείνει κανένα παιδάκι χωρίς το σκουφάκι του τα Χριστούγεννα. Αλλά θέλουν και τη βοήθειά μας!

Τα σκουφάκια που κατασκευάζουν η Δήμητρα και ο Νίκος τηρούν όλους κι άλλους τόσους κανόνες υγιεινής κι είναι κατάλληλα όχι μόνο για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αλλά και για αθλητές ή άλλους επαγγελματίες που πρέπει να προσέχουν.

Όνειρο τους, της Δήμητρας, του Νίκου, της Γιούλης, των γιατρών που στηρίζουν τη προσπάθεια, αλλά και των ίδιων των σκουφακίων – μου το είπαν εμένα όταν τα άγγιξα στη δομή Ψυχοκοινωνικης Στήριξης της «Ηλιαχτιδας»- να’ ρθει μια μέρα που κανέναν παιδί – σε κανένα μέρος του πλανήτη- δεν θα τα χρειάζεται . Μέχρι τότε όμως, τι λέτε να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς την κορώνα του;

Τι μπορούμε να κάνουμε; Μπείτε στο site της Woocaps και θα δείτε! Μπορείτε να αγοράσετε ένα – ή περισσότερα- για τους αγαπημένους σας γιατρούς – νοσηλευτές, χρηματοδοτώντας έτσι ένα ακόμη παιδικό ή μπορείτε μέσω των Mini woocaps donation card, να δωρίσετε απευθείας ένα παιδικό σκουφάκι!

Α! Κι εσείς γιατροί – κάθε ειδικότητας – μπορείτε να κάνετε το ίδιο! Ε;;

Και μιας και λέμε για το τι μπορούμε να κάνουμε, να σας υπενθυμίσω πως ελέω covid – 19 το καθιερωμένο παζάρι της Ηλιαχτίδας θα γίνει φέτος διαδικτυακά! Δια ζώσης τίποτα, όμως όλα τα καλούδια που ετοιμάζει ο σύλλογος θα τα βρείτε στο eshop στην ιστοσελίδα τους. Στηρίξτε την Ηλιαχτίδα που τα έσοδά της αυτή την περίοδο είναι μηδενικά και τα έξοδά της άπειρα! Μην ξεχνάτε πως η Ηλιαχτίδα είναι στυλοβάτης για παιδιά και οικογένειες παιδιών με νεοπλασίες. Κι είναι η δική μας στιγμή να τη στηρίξουμε τώρα.