Κωτσόβολος: Αγνοήστε SMS με δώρα που ζητούν προσωπικά στοιχεία – Είναι απάτη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κωτσόβολος: Αγνοήστε SMS με δώρα που ζητούν προσωπικά στοιχεία – Είναι απάτη



Ο Κωτσόβολος ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως πρέπει να αγνοήσει SMS που αφορούν δώρα και ζητούν προσωπικά στοιχεία, καθώς και καταχώρηση αριθμού κάρτας, με σκοπό την παραλαβή του βραβείου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα μηνύματα αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και παρακαλούνται όσοι τα έλαβαν ή τα λάβουν να τα αγνοήσουν και να μην ανοίξουν οποιοδήποτε link.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


«Η εταιρεία Κωτσόβολος ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως πρέπει να αγνοηθούν SMS που δωρίζουν βραβεία και ζητούν προσωπικά στοιχεία καθώς και να καταχωρήσετε αριθμό κάρτας με σκοπό την παραλαβή του βραβείου.

Τα SMS αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και παρακαλείσθε να τα αγνοήσετε και να μην ανοίξετε οποιοδήποτε link περιέχουν.


Πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης από τρίτα μέρη με τα οποία η Κωτσόβολος δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε μπορεί να ελέγξει.

Τα SMS αυτά έχουν σταλεί σε ΤΥΧΑΙΟΥΣ αριθμούς τηλεφώνων και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με το πελατολόγιο της Κωτσόβολος.

Από την πλευρά της εταιρίας γίνεται ενημέρωση των διωκτικών αρχών για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να προστατευτούν όλοι, έννομα, από την ηλεκτρονική αυτή απάτη που εμπλέκει το όνομα και την φήμη της Κωτσόβολος. 

Γι’ αυτό παρακαλείσθε αν αντιληφθείτε ότι έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης, να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών: http://portal.astynomia.gr, e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, τηλέφωνο: 11188)».