Αυξάνονται οι πωλήσεις smartphones παρά την πανδημία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυξάνονται οι πωλήσεις smartphones παρά την πανδημία



Ανοδική πορεία, παρά τις αναταταράξεις στην παγκόσμια οικονομία ο COVID-19, ακολουθεί πλέον η αγορά smartphones. 

Το τρίτο τρίμηνο του 2020 οι πωλήσεις smartphones, διεθνώς, αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα. Συνολικά, στην παγκόσμια αγορά διατέθηκαν το τρίτο τρίμηνο 366 εκατ. συσκευές smartphones.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας στις πωλήσεις smartphones συνδέεται με το άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων ανά τον κόσμο. Επίσης με τη σταδιακή αποκατάσταση της ασυνέχειας στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την τελευταία έρευνα της Counterpoint Research, που φιλοξενεί ο ΣΕΠΕ στην ιστοσελίδα του, σε ετήσια βάση οι πωλήσεις smartphones μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο του έτους κατά 4%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, καθώς η πανδημία συνεχίζει να ασκεί έντονες πιέσεις στους οικογενειακούς και εταιρικούς προϋπολογισμούς.


Πωλήσεις 5G συσκευών

Ενδιαφέρουσες ήταν οι ποιοτικές αλλαγές που σημειώθηκαν στη διεθνή αγορά smartphones στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου 2020, με πιο σημαντική ίσως την άνοδο της προϊοντικής κατηγορίας των 5G συσκευών. Ειδικότερα, οι αποστολές 5G smartphones αυξήθηκαν κατά 82% στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2020 σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις 5G smartphones κατά το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν αυτές του πρώτου εξαμήνου του 2020.

«Η αγορά smartphones έχει δείξει ανθεκτικότητα στον COVID-19 τόσο από πλευράς προσφοράς όσο και από πλευράς ζήτησης. Ο εξορθολογισμός της αλυσίδας εφοδιασμού και η σταδιακή άρση των lockdowns ανά τον πλανήτη στήριξε την πορεία ανάκαμψης της αγοράς smartphones» αναφέρουν οι αναλυτές.



Αλλαγές κορυφής


Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν σε επίπεδο τρίτου τριμήνου και όσον αφορά την παγκόσμια κατάταξη των πιο ισχυρών κατασκευαστών smartphones. Η πιο εντυπωσιακή μεταξύ αυτών των εξελίξεων ήταν η άνοδος της Xiaomi, η οποία, για πρώτη φορά, ξεπέρασε την Apple, για να κατακτήσει την τρίτη θέση της αγοράς smartphones το τρίτο τρίμηνο του 2020.


Το brand “Realme” της κινεζικής εταιρείας ήταν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand το εξεταζόμενο διάστημα, πετυχαίνοντας αύξηση πωλήσεων κατά 132% σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα, άνοδος που μεταφράστηκε σε πωλήσεις 14,8 εκατ.συσκευών, παγκοσμίως, στη διάρκεια του τριμήνου.

Η Samsung ανέκτησε, στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς smartphones, με πωλήσεις 79,8 εκατ. συσκευών, αυξημένες κατά 47% σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα και κατά 2% σε ετήσια βάση.

Η Huawei, από την πλευρά της, βρέθηκε στη δεύτερη θέση της διεθνούς κατάταξης, με το μερίδιό της να μειώνεται από 20% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε 14% το τρίτο τρίμηνο της χρήσης. Η Xiaomi, στην τρίτη θέση, σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 75% σε επίπεδο τριμήνου με μερίδιο αγοράς 13%. Την πρώτη πεντάδα των πιο ισχυρών κατασκευαστών στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου συμπλήρωσαν η Apple στην τέταρτη θέση και η Oppo στην πέμπτη.



  moved.gr