Μητσοτάκης: «Δεν μπορούσαμε να γεννήσουμε λεωφορεία!» -Mea culpa για την Θεσσαλονίκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μητσοτάκης: «Δεν μπορούσαμε να γεννήσουμε λεωφορεία!» -Mea culpa για την Θεσσαλονίκη




Για τα λάθη που έχει κάνει ο ίδιος και η κυβέρνησή του κλήθηκε να απαντήσει ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε μόνο την καθυστερημένη λήψη μέτρων για τη Θεσσαλονίκη, όχι όμως για την κατάσταση στα ΜΜΜ.
Συγκεκριμένα, για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι «αν έπρεπε να γυρίσει το χρόνο πίσω, θα ήταν πιο πιεστικός για τη Θεσσαλονίκη», να παίρναμε τα μέτρα πιο νωρίς απ’ ότι τα πήραμε.

Ωστόσο, αναφορικά με την κατάσταση στα ΜΜΜ, ο κ. Μητσοτάκης είπε καμία συγνώμη στους πολίτες. Τουναντίον, υποστήριξε ότι «προσθέσαμε λεωφορεία. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Δεν μπορούσαμε να γεννήσουμε λεωφορεία», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι «παντού σε όλα τον κόσμο παρατηρείται συνωστισμός στα ΜΜΜ. Γι’ αυτό και ονομάζονται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», κατέληξε.

Παράλληλα, για μια ακόμη φορά ανέσυρε την ατομική ευθύνη, τονίζοντας ότι το «το βασικό λάθος που κάναμε ήταν ότι μετά το πρώτο lockdown ήταν ότι θέλαμε να πιστέψουμε ότι αυτό πέρασε. Γι’ αυτό μετά το δεύτερο lockdown δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοια νέα αντίδραση».