Το νησί όπου το lockdown αποτελεί μόνιμη καθημερινότητα ανέκαθεν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το νησί όπου το lockdown αποτελεί μόνιμη καθημερινότητα ανέκαθεν



Αν θέλετε να νιώσετε λίγο καλύτερα τώρα που λόγω lockdown νιώθετε αποκομμένοι και μακριά από όλους και από όλα σκεφτείτε ότι υπάρχουν και χειρότερα. Για παράδειγμα, να ζούσατε σε ένα νησί το οποίο για να προσεγγιστεί με καράβι χρειάζονται έξι ολόκληρες μέρες! Ναι πολύ σωστά διαβάσατε.

Θέλετε κι άλλα; Τις 20, σχεδόν, από τις 30 μέρες του μήνα βρέχει συνεχώς, όλο το νησί διαθέτει μόνο ένα δρόμο, το ηλεκτρικό ρεύμα παρέχεται μόνο από γεννήτριες, ενώ τα τρόφιμα από το τοπικό παντοπωλείο πρέπει να παραγγελθούν αρκετούς μήνες πριν την ημερομηνία παράδοσης!

Ο λόγος για το Tristan da Cunha, στη Νότια Αφρική, στα ανοιχτά του Κέιπ Τάουν. Πρόκειται για μια ομάδα ηφαιστειακών νησιών στο Νότιο Ατλαντικό, η οποία αποτελεί το πιο απομακρυσμένο κατοικημένο αρχιπέλαγος στον κόσμο, σε απόσταση 2.160 χλμ., περίπου, από την ακτή του Κέιπ Τάουν.



Η περιοχή αποτελείται από το ομώνυμο κατοικημένο νησί, με διάμετρο 11 χλμ. και συνολική έκταση 98 τ.χλμ., καθώς και άλλα ακατοίκητα. Το Tristan da Cunha αποτελεί βρετανικό υπερπόντιο έδαφος με το δικό του σύνταγμα, ενώ για την προσέγγισή του δεν υπάρχει αεροπορική γραμμή. Αν θέλει κανείς να βρεθεί σε αυτό θα πρέπει να πάρει το καράβι που αναχωρεί από το Κέιπ Τάουν, με μια διαδρομή διάρκειας έξι ημερών!

Αυτό που εντυπωσιάζει, επίσης, είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοί του περνάνε αρκετά καλά, μοιράζοντας μεταξύ τους τις δουλειές και τα κέρδη, με την αίσθηση της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας να χαρακτηρίζει τους πάντες.