Ρεκόρ διετίας το μποτιλιάρισμα λίγο πριν το lockdown στην Αττική - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ρεκόρ διετίας το μποτιλιάρισμα λίγο πριν το lockdown στην Αττική



Η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δυο ετών καταγράφηκε την Παρασκευή στην Αττική.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής στις 5:30 μ.μ της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους έφτασε στο απόγειο. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 33% αυξημένη και 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.
Το σύστημα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας κατέγραψε συμφόρηση ακόμη και σε σημεία που τις ώρες αιχμής, υπό κανονικές συνθήκες, τα οχήματα κινούνται με σχετική άνεση. Η κίνηση ήταν αυξημένη σε όλο το οδικό δίκτυο, τόσο στις κύριες οδικές αρτηρίες όσο και στους διαδημοτικούς δρόμους.

Η ομάδα Up Stories βρέθηκε στον Κηφισό και αποθανάτισε το πρωτοφανές μποτιλιάρισμα που ξεκινούσε από το 120χλμ και έφτανε μέχρι και τον Πειραιά.




Πάνω από 70.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια Αθηνών– Κορίνθου και Αθηνών–Λαμίας

Το τελευταίο 24ωρο, από τις 6:00 χθες Παρασκευή έως την ίδια ώρα σήμερα, 73.637 οχήματα πέρασαν από τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας.

Ειδικότερα, από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν 39.077 οχήματα και από της Αθηνών – Λαμίας 34.560.

«Από νωρίς το πρωϊ υπάρχουν ορισμένοι οδηγοί που προσπαθούν να περάσουν από τα διόδια χωρίς, όμως, να διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η Τροχαία, φυσικά, τους γυρίζει πίσω. Πρέπει να ενστερνιστούν όλοι ότι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων είναι και θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί», αναφέρουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, χιλιάδες αστυνομικοί είναι στους δρόμους και πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.