Σκέψεις της κυβέρνησης όχι να κλείσουν τα δημοτικά, αλλά να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια πριν λήξει το lockdown - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σκέψεις της κυβέρνησης όχι να κλείσουν τα δημοτικά, αλλά να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια πριν λήξει το lockdown


Tα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας έκαναν... διαδικτυακή πρεμιέρα την Δευτέρα, 9/11, μέσω της πλατφόρμας webex. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη σκέψεις από την κυβέρνηση να ξανανοίξουν κανονικά πιο νωρίς από την λήξη του lockdown.
 

Φυσικά, η απόφαση αυτή θα αξιολογηθεί μαζί με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr, η πρόταση έπεσε στο τραπέζι χθες για τους εξής λόγους:

Σοβαρά προβλήματα στην πλατφόρμα

Την πρώτη μέρα λειτουργείας των μαθημάτων, το σύστημα στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη έπεσε λόγω προβλήματος του server που εξυπηρετεί τις υπηρεσίες της webex, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο. Εχθές και σήμερα, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα, η κατάσταση είναι σαφώς πιο ομαλή. 

Έλλειψη πρόσβασης σε υπολογιστές και διαδίκτυο

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μαθητών σε όλη τη χώρα ο οποίος δεν έχει καν πρόσβαση σε κατάλληλες υποδομές (υπολογιστές, δίκτυο) ώστε να παρακολουθεί με συνέπεια τα μαθήματα. Πρόβλημα υπάρχει επίσης και στην πλευρά των εκπαιδευτικών που δεν είναι όλοι καταρτισμένοι ή προετοιμασμένοι να κάνουν μάθημα μέσω υπολογιστή.

Οι μαθητές συνωστίζονται μετά την τηλεκπαίδευση

Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων κλείνονται μέχρι το μεσημέρι στο σπίτι για την τηλεκπαίδευση και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το SMS 6, συναντιούνται με τους συμμαθητές τους, επιστρέφοντας το βράδυ σπίτι που μπορεί δυνητικά να τους περιμένει κάποιο μέλος της οικογένειας που ανήκει σε ευάλωτη ομάδα.

Πως θα κινούνται οι μαθητές

Η δυνατότητα να κινούνται οι μαθητές με βεβαίωση κυκλοφορίας οπως συμβαίνει και με τα παιδιά του δημοτικού αφήνει ανοικτό το παράθυρο επανέναρξης των μαθημάτων εφόσον οι μετακινήσεις θα περιορίζονται στο απολύτως απαραίτητο.



flash.gr