Σαρηγιάννης: Lockdown "ακορντεόν" μέχρι τον Μάρτιο - Τρεις εβδομάδες κλειστά και δύο ανοικτά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σαρηγιάννης: Lockdown "ακορντεόν" μέχρι τον Μάρτιο - Τρεις εβδομάδες κλειστά και δύο ανοικτά



Το σύστημα «ακορντεόν», δηλαδή «τρεις εβδομάδες κλειστά - δύο εβδομάδες ανοικτά», θεωρεί ασφαλές για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε:

«Μπορούμε να ανοίξουμε αν φτάσουμε τα 800 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως στο τέλος του μήνα, αν θέλουμε να ξανακλείσουμε μετά από 15 ημέρες. Αν θελήσουμε να ανοίξουμε για να μείνουμε ανοικτά για ένα μεγαλύτερο διάστημα, πάνω από δύο εβδομάδες, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τουλάχιστον ακόμα δύο εβδομάδες καραντίνας, μέχρι να φτάσουμε περίπου τα 500 κρούσματα ημερησίως».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη «το σύστημα lockdown "ακορντεόν" είναι το πιο ασφαλές, καθώς επιτρέπει να κρατήσουμε τις ΜΕΘ σε λογικά νούμερα και είναι εφικτό να λειτουργήσει η οικονομία».

Σχετικά με το σχέδιο περιορισμών των μετακινήσεων που θα πρέπει να εφαρμοστεί ο καθηγητής εκτιμά ότι πρέπει να πάμε στη λογική «τρεις εβδομάδες κλειστά - δύο εβδομάδες ανοικτά» μέχρι τον Μάρτιο, όπου και οι διαφορετικές καιρικές συνθήκες θα δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία. 

Σχετικά με το λουκέτο στα σχολεία ο καθηγητής είπε ότι μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά εφόσον τα κρούσματα παραμένουν στα επίπεδα των 600 - 1.200. Η τηλεργασία σημείωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί σε υψηλά επίπεδα.