Google Photos: Τέλος o απεριόριστος δωρεάν χώρος από την 1η Ιουνίου του 2021 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Google Photos: Τέλος o απεριόριστος δωρεάν χώρος από την 1η Ιουνίου του 2021



Τα τελευταία πέντε χρόνια, όσοι διατηρούν λογαριασμό στην Google είχαν το προνόμιο να μπορούν να αποθηκεύουν δωρεάν απεριόριστες φωτογραφίες και βίντεο σε υψηλή ποιότητα στην υπηρεσία Google Photos της εταιρείας.
Η Google ανακοίνωσε μέσω του blog της ότι αλλάζει η πολιτική της όσο αφορά την αποθήκευση φωτογραφιών μέσω Google Photos. Από την 1 Ιουνίου του 2021 οι χρήστες δεν θα μπορούν να ανεβάζουν απεριόριστες φωτογραφίες και βίντεο δωρεάν στους servers της Google (με μέγεθος έως και 16MP και 1080p HD) με το όριο να είναι τα 15GB. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα τι θα συμβεί από τη 1 Ιουνίου του 2021.

Από την 1η Ιουνίου 2021, όλες οι νέες φωτογραφίες και τα βίντεο για τα οποία δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας σε υψηλή ποιότητα θα υπολογίζονται στο όριο δωρεάν αποθηκευτικού χώρου 15 GB που συνοδεύει τον λογαριασμό Google. 

Παρόλο αυτά, όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο για τα οποία ο χρήστης έχει δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας σε υψηλή ποιότητα πριν από την 1η Ιουνίου 2021 εξαιρούνται από αυτήν την αλλαγή και δεν θα υπολογίζονται στον αποθηκευτικό χώρο του λογαριασμού Google. Αυτό περιλαμβάνει όλο το υπάρχον περιεχόμενό που ανέβηκε σε υψηλή ποιότητα.

Έτσι λοιπόν, η εταιρεία μετά την 1η Ιουνίου 2021, θα επικοινωνεί με τους χρήστες και θα στέλνει υπενθυμίσεις όταν πλησιάζουν το όριο του αποθηκευτικού χώρου, γεγονός που έχει ξεκινήσει ήδη για αρκετούς ενεργούς χρήστες που διαθέτουν λογαριασμό Google. Επιπλέον, δημιούργησε μια «εξατομικευμένη εκτίμηση» που υποδεικνύει πόσο χρόνο έχει ο χρήστης στη διάθεσή του μέχρι να συμπληρώσει το όριο.

Όπως πάντα, εάν ένας χρήστης επιθυμεί περισσότερο χώρο αποθήκευσης μπορεί να ενεργοποιήσει συνδρομή στο Google One, ενώ πρέπει να διευκρινιστεί ακόμη ότι η αλλαγή πολιτικής δε θα επηρεάσει χρήστες των Google Pixel. Τέλος οι τιμές για τον έξτρα χώρο αποθήκευσης στο Google One παραμένουν οι ίδιες με τις τιμές να ξεκινάνε από 1.99 ανά μήνα ή 19.99 ανά έτος για τα 100GB.



Σωτήρης Τραντόπουλος
MAXMAG