Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μήλου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μήλου



Εναλλακτική πρόταση για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου

Υλικά
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο (καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες)
  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 3/4 φλ. τσαγιού σάλτσα μήλου
  • 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1/8 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • Πιπέρι για τη γεύση

Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και τις φέτες μήλου και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
  • Μεταφέρετε το κρεμμύδι και το μήλο σε ένα μπολ.
  • Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
  • Στο μπολ με τα κρεμμύδια και τις φέτες μήλου προσθέστε τη σάλτσα μήλου, την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
  • Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα ταψί, αλατοπιπερώστε, γαρνίρετε με τη σάλτσα μήλου και σκεπάστε.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30- 45 λεπτά.