Αγ.Αντώνιος: Βανδαλισμοί στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο "Προφήτης Ηλίας" που προκαλούν οργή και αγανάκτηση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αγ.Αντώνιος: Βανδαλισμοί στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο "Προφήτης Ηλίας" που προκαλούν οργή και αγανάκτηση




Την οργή των συνδημοτών μας και όχι μόνο προκάλεσαν τις προηγούμενες ημέρες οι βανδαλισμοί στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο "Προφήτης Ηλίας" στον Αγιο Αντώνιο. Παραθέτουμε την αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου με την ελπίδα να βρεθούν οι υπαίτιοι και να είναι τελευταία φορά που παρατηρούμε τέτοιες θλιβερές εικόνες:          
Προφήτης Ηλίας
15 Νοεμβρίου 2020 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρότι τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε αυτόν το χειμώνα, και μετά από ένα καταστροφικό καλοκαίρι για όλους τους Συλλόγους της Επικρατείας λόγω του ιού που ταλανίζει ολόκληρο τον κόσμο, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίου Αντωνίου "Προφήτης Ηλίας" έρχεται αντιμέτωπος με άλλη μια άκρως οδυνηρή κατάσταση.

Σήμερα, έπειτα από τη συνηθισμένη επίσκεψη των μελών του Συλλόγου στο παρεκκλήσι του "Προφήτη Ηλία" , που πραγματοποιείται κάθε περίπου 15 ημέρες για λόγους συντήρησης του χώρου, διαπιστώθηκαν βανδαλισμοί, οι οποίοι έχουν ως εξής:

1. Δέντρο που στόλιζε τον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησιού ξυλώθηκε ριζικώς.

2. Δέντρα κόπηκαν από τη μέση και πάνω.

3. Ξύλα που στηρίζουν την κατασκευή στον πάγκο της καλύβας και συντηρούνται κάθε χρόνο από τα μέλη βρέθηκαν ξυλωμένα και σπασμένα απογυμνώνοντας τον πάγκο.

4. Ο νεροχύτης εντός της καλύβας βρέθηκε γεμάτος νερό, βουλωμένος από γόπες τσιγάρων και σκουπίδια.

5. Εντός της καλύβας βρέθηκαν κομμένα ξύλα από τα δέντρα που προαναφέρθηκαν , κλαδιά , δεκάδες σκουπίδια, αποτσίγαρα επί του τάπητος, ψημένα κρέατα από προηγούμενη ημέρα πεταμένα στο έδαφος, ρετσίνα και κόκα -κόλα χυμένη στο πάτωμα, σπασμένα γυαλιά.

6. Πολλαπλές σπασμένες καρέκλες εντός και εκτός καλύβας, άλλες καμένες ολοσχερώς και άλλες απλώς κομματιασμένες.

7. Ξυλωμένες πρίζες, οι οποίες δεν υπήρχαν σε ακτίνα 400 μέτρων από το παρεκκλήσι όπως μελετήθηκε από μέλη του Συλλόγου, ωστόσο κλάπηκαν.

8. Σκουπίδια στον εξωτερικό χώρο που με τον αέρα διασκορπίστηκαν.

9. Κάηκαν πολλά κεριά ( που προέρχονταν από την εκκλησία) επί του τάπητος 

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ...
ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΝ, κινδυνεύοντας να βρούμε το παρεκκλήσι και την καλύβα να τυλίγονται στις φλόγες. Βέβαια κάνεις δεν ξέρει αν σε μια πρόκληση πυρκαγιάς, σε βραδινές ώρες, έφτανε η φωτιά έως και τα χωράφια- ελαιοχώραφα ανθρώπων που ζουν από τη Γη( τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το παρεκκλήσι)..Ή ... και εντός της κατοικίσιμης περιοχής του χωριού μας, που σε μια τέτοια περίπτωση δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε παραπέρα. 

Τον Σύλλογο μας τον γνωρίζετε όλοι καλά. Γνωρίζετε το έργο μας και την προσπάθεια που καταβάλουν, όχι μόνο τα μέλη, αλλά όλοι οι κάτοικοι του χωριού ενωμένοι κάθε χρόνο για να διατηρήσουμε την παράδοση και τον ιστορικό χώρο που βρίσκεται στην κορφή του βουνού. Ωστόσο δεν χρειάζεται να μπούμε σε περαιτέρω λεπτομέριες...

Το παραπάνω φαινόμενο άρχισε να παρατηρείται από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, ωπου σε συναντήσεις των μελών στο χώρο βρήκαμε σπασμένα τα τζάμια και τα ξύλα της καλύβας, τα οποία αποκαταστάθηκαν από το ταμείο του Συλλόγου, όπως και άλλες φθορές μέσα στο διάστημα του καλοκαιριού, τις οποίες παρατηρούσαμε και "είχαμε από κοντά" και αποκαταστάθηκαν και αυτές με δυσκολία, καθώς όπως προαναφέραμε λόγω της πανδημίας δεν έγινε η ετήσια πανήγυρις που αποτελεί το βασικότερο έσοδο για το Σύλλογο. 

Αυτήν τη στιγμή λοιπόν, το Δ.Σ του Συλλόγου είναι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει πως έχει ξεκινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες για την ποινική δίωξη των υπαιτίων για σωρεία αξιόποινων πράξεων, όπως : 

Για καταστροφή Δημόσιας περιουσίας, για πρόκληση φθορών κατά της Δημόσιας περιουσίας, για κλοπή αντικειμένων ιδιοκτησίας του Συλλόγου, για κλοπή και καταστροφή ιερών αντικειμένων, για διατάραξη και καταστροφή δημόσιας δασικής περιοχής, για απόπειρα εμπρησμού καθώς και άλλα ποινικά αδικήματα κατά ιδιοκτησίας νομικών προσώπων. 

Να σας γνωρίσουμε πως οι περισσότεροι πιθανοί ύποπτοι έχουν εξακριβωθεί ( με κάθε επιφύλαξη) από αυτόπτες μάρτυρες, από κάμερες που δείχνουν ύποπτη επαναλαμβανόμενη κίνηση τις βραδινές ώρες από ομάδες ατόμων με μηχανάκια και ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο Ι.Χ., μαρτυρίες και άλλα ντοκουμέντα που έχουμε στα χέρια μας και θα παραδοθούν στις Αστυνομικές Αρχές για να διαλευκάνει την υπόθεση. 

Λυπούμαστε για αυτήν την κατάληξη των γεγονότων, αλλά λυπούμαστε περισσότερο για την παιδεία που λείπει από κάποιους ανθρώπους.

Το να είσαι βάρβαρος απέναντι στη φύση, στην ξένη περιουσία και στην προσπάθεια των ανθρώπων να διατηρήσουν και να κρατήσουν ζωντανό έναν τόπο, τότε να είσαι σίγουρος πως θα είσαι βάρβαρος και με τον ίδιο σου τον εαυτό. 

Ευχόμαστε καλή δύναμη και υγεία σε όλους. 

Να ανταμωθούμε σύντομα ! 

Το Δ.Σ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ