Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του ποδοσφαίρου και του οφσάιντ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του ποδοσφαίρου και του οφσάιντ



Η FIFA δοκιμάζει τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στα οφσάιντ ενόψει του Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ είναι κοντά σε συμφωνία με εταιρία για ένα...φθηνότερο VAR που θα χρησιμοποιούν οι μικρότερες κατηγορίες.
Σύμφωνα με τους Times, στις αρχές του 2021 τρεις εταιρίες θα ξεκινήσουν τις δοκιμές της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στα οφσάιντ ώστε το καινοτόμο αυτό σύστημα να είναι έτοιμο προς χρήση στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Μ' αυτόν τον τρόπο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επιδιώκει να βοηθήσει τους διαιτητές στο VAR ώστε να παίρνουν την σωστή απόφαση με μεγαλύτερη ακρίβεια και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Έτσι, μ' αυτόν τον τρόπο θα μπει φρένο στις μεγάλες διακοπές που έχουν παρατηρηθεί για την εξέταση μιας φάσης μέσω του VAR.

Το νέο αυτό τεχνολογικό επίτευγμα θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας αλλά και των άκρων των παικτών και μέσω αλγορίθμου θα δημιουργεί 3D απεικόνιση της θέσης του παίκτη.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, η FIFA είναι κοντά σε συμφωνία με εταιρία για τη χρήση ενός πιο φθηνού VAR, σε χαμηλότερες κατηγορίες, όπου το οικονομικό περιβάλλον δεν επιτρέπει πολλά έξοδα.