Στη θητεία θα μαθαίνεις κώδικα ! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στη θητεία θα μαθαίνεις κώδικα !



Κώδικα, γλώσσες προγραμματισμού και άλλα συναφή της πληροφορικής θα μπορούν να μαθαίνουν οι Έλληνες που θα υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια του 10ου συνεδρίου e-government της Teamworks, η ιδέα για την απόκτηση πιστοποίησης ψηφιακών δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας προέκυψε πριν από μερικούς μήνες.

Στόχος είναι η διαμόρφωση σχετικών προγραμμάτων που να απευθύνονται στους Έλληνες στρατιώτες για εκμάθηση ή πιστοποίηση γνώσεων πληροφορικής. Μάλιστα, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη διαμόρφωση των σχετικών προγραμμάτων επιμόρφωσης και πιστοποίησης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνεται στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.


Μεγάλα έργα


Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι ο στόχος είναι να υπάρξει μία σειρά από μεγάλα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σε αυτά τα έργα περιλαμβάνονται:

ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των φυσικών καταστημάτων των ΚΕΠ,
το σύστημα διαχείρισης των πόρων (ERP) του ελληνικού Δημοσίου, όπως και
η περαιτέρω ψηφιοποίηση των νοσοκομείων.
Επίσης, σχεδιάζεται η δημιουργία ψηφιακού φακέλου ασθενή για όλους τους πολίτες. Ακόμη, προγραμματίζεται η δημιουργία ενός συστήματος CRM που θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όσον αφορά τις επόμενες επενδύσεις, ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε πως υπάρχουν συζητήσεις με μεγάλους «παίκτες» από το χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών που πιθανότατα να μην φθάνουν στο ύψος της Microsoft αλλά «θα είναι εξίσου σημαντικές στο συμβολισμό που παράγουν».

moved.gr