Τηλεργασία-έρευνα: Όσοι δουλεύουν από το σπίτι κάθονται περισσότερο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τηλεργασία-έρευνα: Όσοι δουλεύουν από το σπίτι κάθονται περισσότερο



Δύο ώρες και 40 λεπτά περισσότερο κάθονται την ημέρα οι περισσότεροι εργαζόμενοι που κάνουν τηλεργασία, σύμφωνα με έρευνα του Ιρλανδικού Ιδρύματος Καρδιάς (IHF).
Μία ακόμη έρευνα του συγκεκριμένου ιδρύματος έδειξε ότι ένας στους τέσσερις εργαζόμενους που κάθονται για μεγαλύτερο διάστημα παραμένουν καθιστοί για τουλάχιστον τρεις ώρες περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν.
 Το IHF καλεί τους εργαζομένους να κινούνται για ένα λεπτό κάθε ώρα ενώ εργάζονται.

Η εκπρόσωπος της IHF, Tara Curran, λέει ότι πολλοί από εμάς δεν είμαστε αρκετά δραστήριοι, επειδή τώρα γίνεται πολλή δουλειά στο διαδίκτυο. 

Εξήγησε: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η καθημερινή ρουτίνα των ανθρώπων έχει αλλάξει – δεν πηγαίνουμε πλέον στη δουλειά, κάνουμε βιντεοκλήσεις αντί να παρευρισκόμαστε σε συναντήσεις και ανταλλάζουμε μηνύματα με τους συναδέλφους, αντί να πηγαίνουμε στο γραφείο τους. Πραγματικά ο νέος τρόπος εργασίας μας οδήγησε να κάνουμε περισσότερη καθιστική ζωή».

Το IHF λέει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες, στην τόνωση της διάθεσης και στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης.

Προτείνουν επίσης μια γρήγορη βόλτα σε οποιονδήποτε βρίσκεται σε μια αγχωτική κατάσταση στη δουλειά, καθώς αυτή η μικρή βόλτα μπορεί να βοηθήσει «να καθαρίσουμε το μυαλό μας, ενώ ταυτόχρονα βοηθάμε και την καρδιά μας».