Θέρμη: Απόπειρες εξαπάτησης από άτομα προσποιούμενα υπαλλήλους κινητής τηλεφωνίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Απόπειρες εξαπάτησης από άτομα προσποιούμενα υπαλλήλους κινητής τηλεφωνίας


 Αυξάνονται οι αναφορές συμπολιτών μας για επιτήδειους οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας προσπαθούν να εισέλθουν σε οικίες στη περιοχή μας. 
Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί πάνω από 4 περιπτώσεις στις οποίες μια χαμογελαστή γυναίκα χτυπάει το κουδούνι μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες και με τον ισχυρισμό ότι εκπροσωπεί εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητά είτε να της παραχωρηθούν επιτόπου τα κινητά των ιδιοκτητών για να "αναβαθμίσει τη γραμμή" είτε να της επιτραπεί η είσοδος στην οικία  για ενημέρωση.  
Για να γίνει πιο πιστευτή φέρει επάνω της τα διακριτικά της εταιρίας που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της THERMISnews.gr  από την αστυνομία, σκοπός των επιτήδειων είναι είτε να εισέλθουν στην οικία των υποψήφιων θυμάτων ώστε να αφαιρέσουν άμεσα ότι είναι πρόσφορο, είτε να αποκομίσουν πληροφορίες για τις ώρες που λείπουν από το σπίτι οι ιδιοκτήτες με σκοπό να επιστρέψουν άλλη στιγμή για διάρρηξη. Αν κάτι πάει στραβά, αποχωρούν γρήγορα αρπάζοντας αν είναι δυνατό κατά τη φυγή τους τα κινητά που έχουν δώσει για αναβάθμιση οι αθώοι συμπολίτες μας... Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει συνεργός κοντά στο σημείο με αυτοκίνητο ή μηχανή μεγάλου κυβισμού που διευκολύνει τη διαφυγή. 

Από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν επιβεβαιώθηκε (όπως ήταν αναμενόμενο σε περίοδο καραντίνας) η ύπαρξη κάποιας προωθητικής ενέργειας αυτό το διάστημα.

Ευτυχώς και στις 4 περιπτώσεις οι πολίτες κατάλαβαν έγκαιρα ότι πρόκειται για απάτη ή απόπειρα κλοπής κάνοντας τη γυναίκα να αποχωρήσει βιαστικά και άπραγη.

Από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και την εξακρίβωση της ταυτότητας των υπόπτων που επικεντρώνονται στην περιοχή Τριαδίου, Θέρμης, Ν.Ραιδεστού και Τριλόφου.