Γιατί πρέπει να κλείνεις τον υπολογιστή σου κάθε βράδυ; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί πρέπει να κλείνεις τον υπολογιστή σου κάθε βράδυ;



Τελικά πρέπει ή δεν πρέπει να τον κλείνεις;

Ίσως έχεις ακούσει ότι το να απενεργοποιείς τον υπολογιστή σου τη νύχτα μπορεί να είναι επιβλαβές γι' αυτόν. Αλλά σίγουρα έχεις ακούσει και την αντίθετη άποψη που λέει ότι θα πρέπει να τον απενεργοποιείς όταν δεν τον χρησιμοποιείς για πολύ. Ποιο είναι λοιπόν το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνεις;
Όταν ενεργοποιείς τον υπολογιστή σου, ενεργοποιείται μια μικρή αύξηση ισχύος που δημιουργεί κάποια πίεση στο σύστημα. Οι σύγχρονοι υπολογιστές, είτε πρόκειται για φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές ή tablet, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να μην απενεργοποιούνται εντελώς. Πολλά από τα μέρη του υπολογιστή έχουν κινούμενα μέρη από μόνα τους και χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν στην ταχύτητα.

Όταν κλείνεις τη συσκευή, κλείνει πρώτα όλα τα προγράμματα που εκτελούνται σε αυτήν για όλους τους χρήστες. Αν δεν έχεις τελειώσει τη δουλειά σου και απλά έχεις σταματήσει για λίγο να τον χρησιμοποιείς υπάρχουν κι άλλες επιλογές από το να τον αφήσεις ανοιχτό ή να τον κλείσεις εντελώς. Μπορείς είτε να τον βάλεις σε κατάσταση αδρανοποίησης, είτε σε κατάσταση ύπνου.

Και οι δύο επιλογές σου επιτρέπουν να αφήσεις τον υπολογιστή σου σε λειτουργία και να σώσεις τη δουλειά σου, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας. 

Το sleep mode εξοικονομεί ενέργεια λίγο χειρότερη από την αδρανοποίηση, αλλά επιτρέπει στον υπολογιστή σου να ξεκινήσει σχεδόν αμέσως. Η αδρανοποίηση είναι μια λειτουργία βαθύτερου sleep mode που δεν χρησιμοποιεί καθόλου ενέργεια, όπως ακριβώς όταν απενεργοποιείς τον υπολογιστή σου, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να τον ενεργοποιήσεις ξανά.

Όπως και να έχει καλό θα ήταν όταν πηγαίνεις για ύπνο να κλείνεις τον υπολογιστή σου, προκειμένου να ξεκουράζεται και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σου στη διάρκεια της ημέρας.