Αυτός είναι ο πιο φτωχός λαός του πλανήτη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτός είναι ο πιο φτωχός λαός του πλανήτη




Με μόλις 250$ κατά κεφαλήν εισόδημα είναι το φτωχότερο κράτος στον κόσμο.
 
Το νεαρότερο κράτος στον κόσμο είναι και το φτωχότερο σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ. Το Νότιο Σουδάν απέκτησε μόλις το 2011 την ανεξαρτησία του από το Σουδάν. Η λήξη του εμφυλίου πολέμου με τη μεγαλύτερη διάρκεια στην αφρικανική ιστορία φαίνεται πως είναι μόλις η αρχή του τέλους των δεινών των πολύπαθων Νοτιοσουδανών.

Ο πληθυσμός του Νοτίου Σουδάν ανέρχεται στα 13εκ περίπου και το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι στα 250$, το χαμηλότερο εθνικό στον κόσμο. Η ίδια έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει πως το 85% του συνολικού πληθυσμού ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας με στερήσεις σε βασικά ανθρώπινα αγαθά.


Παρά τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου που είναι και το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας και το 60% του ΑΕΠ, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού εργάζεται σε κακοπληρωμένες αγροκτηνοτροφικές εργασίες.

Η εύθραυστη ειρήνη με τους βόρειους γείτονες και οι εμφύλιες συγκρούσεις που αναζωπυρώνονται σποραδικά εμποδίζουν το νεοπαγές αφρικανικό κραάτος να σταθεί στα πόδια του και αυξάνει την εξάρτηση από τη διεθνή οικονομική βοήθεια.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το Βόρειο Σουδάν:










 Ratpack.gr