Απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό: Τι αποκάλυψε ο Πέτσας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό: Τι αποκάλυψε ο Πέτσας


 Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα φαίνεται πως έχει στο τραπέζι της διαχείρισης της διασποράς του κορονοϊού η κυβέρνηση.
 
Ξεκάθαρη ήταν άλλωστε η θέση του Στέλιου Πέτσα, ο οποίος ανέφερε πως δεν αποκλείεται ένα γενικό lockdown σε όλη τη χώρα.

«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως έχει μεγάλη σημασία η τήρηση των μέτρων για την πορεία της πανδημίας.

«Θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες», σημείωσε.

Όσον αφορά στη μη τήρησή τους είπε, ότι «οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό».

Ιδιαίτερη αξία έχει η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στο μέτρο της απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό για το οποίο αποκάλυψε πως δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που εξετάζεται.

Γώγος: Και η Αττική είναι κοντά σε lockdown

Ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος τόνισε με τη σειρά του ότι το lockdown στην Αττική είναι ιδιαίτερα πιθανό και δεν απέχει πολύ.

«Υπήρχε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις. Αυτό δεν πέτυχε. Αυτό δε σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες», ανέφερε.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, είμαστε κοντά, ιδιαίτερα η Αττική, στο να γίνουμε «Θεσσαλονίκη».

Ωστόσο, η Ελλάδα είναι ακόμα σε καλή θέση σε σχέση με τις άλλες χώρες.

Ο κ. Γώγος επεσήμανε, επίσης, ότι δεν αποκλείεται η παράταση των μέτρων. Ο στόχος είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού. «Εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους».

Στη Θεσσαλονίκη, εξήγησε, έγινε ξαφνικό lockdown γιατί γέμισαν οι κλινικές COVID. Αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική, είπε ο καθηγητής. «Υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ».

«Επίσης, χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό, προσλήψεις και εκπαίδευση. Τα παιδιά του Λυκείου μεταδίδουν περίπου το ίδιο με τους ενήλικες, γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν τα Λύκεια στη Θεσσαλονίκη» είπε και πρόσθεσε ότι δεδομένου του χειμώνα υπάρχει κίνδυνος τα προβλήματα να διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα.

«Μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα. Αν τα μέτρα τηρηθούν, μπορεί να γλιτώσουμε. Από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει και το Φεβρουάριο. Πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας», σημείωσε.

Ο κ. Γώγος τόνισε μάλιστα ότι «μέχρι το Μάρτη μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων. Πολλά από τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τότε. Με το κλείσιμο που γίνεται τώρα, υπάρχει ελπίδα να ανοίξει η εστίαση σε ένα μήνα», κατέληξε.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια