Νέα πρόκληση: Μαχητικά σχημάτισαν τη σημαία της Τουρκίας στον ουρανό της Κύπρου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέα πρόκληση: Μαχητικά σχημάτισαν τη σημαία της Τουρκίας στον ουρανό της Κύπρου



Συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες η Τουρκία επιδεικνύoντας με «καλλιτεχνικό» τρόπο την παρουσία της στην Κυπριακή Δημοκρατία ανήμερα της επετείου του ψευδοκράτους.
Συγκεκριμένα τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη της αεροπορίας της Τουρκίας σχημάτισαν το μισοφέγγαρο στον κυπριακό ουρανό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και εορτασμών για το ψευδοκράτος στην παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος κατέφθασε σήμερα ( 15/11) στο παράνομο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα για τους εν λόγω εορτασμούς.

Προηγήθηκε παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία, την οποία παρακολούθησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ η οποία ολοκληρώθηκε με την παρουσία των F16.

Τριάντα επτά χρόνια από την ημέρα που η Τουρκία και η τότε τουρκοκυπριακή ηγεσία προχώρησαν στην παράνομη ενέργεια να ανακηρύξουν σε «κράτος» τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ένα «κράτος» που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα, παρά μόνο από την Τουρκία, που φέτος παρουσιάζεται ακόμα πιο προκλητική, με την κάθοδο Ερντογάν και τους «εορτασμούς» της θλιβερής για τους Κύπριους επετείου, στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσιών.

Η διεθνής κοινότητα, όχι μόνο δεν αναγνώρισε το ψευδοκράτος, αλλά με σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδίκασε και χαρακτήρισε την ανακήρυξη, ως νομικά άκυρη, καλώντας όλα όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμά της.


Εν τω μεταξύ, οι Τ/κ καλλωπίσαν τους δρόμους και κυκλικούς κόμβους και διαφορα σημεία στο Βαρώσι αφού τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαριότητας και τοποθέτησης δέντρων και λουλουδιών εντός της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου, ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου.