Πλαγιάρι: Ολοκληρώνονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα - Η ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πλαγιάρι: Ολοκληρώνονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα - Η ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης

  
Ολοκληρώνονται έως τα τέλη Νοεμβρίου τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση στην Κοινότητα Πλαγιαρίου η οποία επλήγη από την ισχυρή νεροποντή της 21ης Μαΐου 2020.  
Πρόκειται για σειρά παρεμβάσεων οι οποίες πραγματοποιούνται από την αρμόδια Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα τέσσερα ρέματα της περιοχής, μήκους αρκετών χιλιομέτρων.

Χθες Τρίτη 17 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος βρέθηκε στη περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των εργασιών και να συζητήσει τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία της Περιφέρειας.



Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βασίλη Κατράνα το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεκίνησαν εντατικές εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά σε όλα τα ρέματα τα οποία διέρχονται από την περιοχή καθώς και εργασίες εμβάθυνσης και διαπλάτυνσης όπου κρίθηκε απαραίτητο, όπως άλλωστε συνέβη το προηγούμενο χρονικό διάστημα και σε ρέματα τα οποία βρίσκονται σε άλλες Κοινότητες του δήμου Θέρμης που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 21ης Μαΐου 2020. 

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε τρία ρέματα της περιοχής Πλαγιαριόυ και ξεκίνησαν οι εργασίες στο τέταρτο και τελευταίο ρέμα το οποίο καταλήγει στη θέση ΚΑΠΑ στην Περαία.



Η διοίκηση του δήμου Θέρμης ευχαριστεί τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, την αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου και το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Χαράλαμπο Στεργιάδη για τις εντατικές προσπάθειες, ώστε να θωρακιστούν αντιπλημμυρικά έγκαιρα όλες οι Κοινότητες του δήμου Θέρμης που επλήγησαν από τη σφοδρή νεροποντή της 21ης Μαΐου.