Ολοκληρώνονται οι αποκαταστάσεις σε Πεύκα και Πλαγιάρι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ολοκληρώνονται οι αποκαταστάσεις σε Πεύκα και Πλαγιάρι

 
Σε φάση ολοκλήρωσης εισέρχονται έργα ύψους 4 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των υποδομών στην περιοχή του Πλαγιαρίου και των Πεύκων Θεσσαλονίκης, που καταστράφηκαν από τη θεομηνία του προηγούμενου Μαΐου.
Τα έργα έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένεται στο επόμενο διάστημα να ολοκληρωθούν.

Αυτοψία στα εργοτάξια της Περιφέρειας πραγματοποίησαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Τα έργα αποκατάστασης δρόμων, αλλά και της γέφυρας που ενώνει Τρίλοφο και Πλαγιάρι εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, παρά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν από την ισχυρή βροχόπτωση του προηγούμενου Μαΐου.

Επίσης, με ανάλογους ρυθμούς εξελίσσονται και οι εργασίες στα Πεύκα, που πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα καταστροφές σε δεκάδες ιδιωτικές περιουσίες.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, οι εργασίες τόσο στο Πλαγιάρι, όσο και στα Πεύκα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου. «Σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο ρέμα Ανθεμούντα, όπου γίνεται εκτεταμένος καθαρισμός, όπως και άλλων μικρότερων ρεμάτων της περιοχής των Ταγαράδων, του Νέου Ρύσιου, του Πλαγιαρίου και της Καρδίας. Η γέφυρα της οδού Περικλέους που ενώνει τον Τρίλοφο με το Πλαγιάρι υπέστη καθίζηση και ο δήμος Θέρμης εκτιμώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης την απέκλεισε και διοχέτευσε την κυκλοφορία μέσω παρακαμπτηρίου οδού, που δημιούργησε. 

Ανάλογοι καθαρισμοί ρεμάτων γίνονται και στο Ρετζίκι και εφόσον όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό υπολογίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Οι παρεμβάσεις επεκτείνονται και στις Συκιές. Το πιο δύσκολο εγχείρημα είναι η ενίσχυση του εδάφους και η στήριξη των κατοικιών, που υποχώρησαν μέχρι και δυο μέτρα από το έδαφος στην περιοχή», εξήγησε ο κ. Στεργιάδης.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στις εργασίες της Περιφέρειας στο Άγιον Όρος όπου επίσης σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο και σε υποδομές. Τα συνεργεία της Περιφέρειας δουλεύουν εντατικά και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρώσουν τις παρεμβάσεις τους. Το Άγιον Όρος είχε χτυπηθεί από θεομηνία τον προηγούμενο Απρίλιο και κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη στην Αθωνική Πολιτεία εκτελούνται έργα οδοποιίας, αποκατάστασης πρανών λόγω κατολισθήσεων, αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και άλλες παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια, ενώ τα έργα της Πολιτικής Προστασίας είναι 10 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια