Δωρεά Υπερηχοκαρδιογράφου στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δωρεά Υπερηχοκαρδιογράφου στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία



Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία συνεχίζει την προσπάθειά της για ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, σε μία κρίσιμη περίοδο, με την πανδημία Covid-19 να δοκιμάζει τις αντοχές του υγειονομικού συστήματος και να πλήττει την ελληνική κοινωνία.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, με στόχο την ενίσχυση του προσωπικού της κλινικής στον μεγάλο αγώνα που δίνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η ΕΚΕ διάθεσε έναν υπεροχοκαρδιογράφο στην Γ΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

Η συγκεκριμένη δωρεά είναι η συνέχεια άλλων πολλών δωρεών και ενίσχυσης όλων των νοσοκομείων «αναφοράς» της χώρας με σύγχρονους υπερηχοκαρδιογράφους.

Οι συγκεκριμένοι υπερηχοκαρδιογράφοι παρέχουν τη δυνατότητα για μια γρήγορη εκτίμηση της καρδιακής λειτουργικότητας, ύπαρξης περικαρδιακού υγρού, σοβαρών βαλβιδικών ανεπαρκειών, πλευριτικών συλλογών κ.ά. Ταυτόχρονα «αναγνωρίζουν» τους ασθενείς που είναι αναγκαίο να παραπεμφθούν για πληρέστερη υπερηχοκαρδιογραφική μελέτη.