Νέα "μόδα" - Κόβουν και αρπάζουν καταλύτες αυτοκινήτων - Πως τους κόβουν στη μέση του δρόμου! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέα "μόδα" - Κόβουν και αρπάζουν καταλύτες αυτοκινήτων - Πως τους κόβουν στη μέση του δρόμου!


Με ένα απλό γρύλο όπως έχουν στα βουλκανιζατέρ και ελάχιστα εργαλεία, οι κλέφτες μπορούν σε λίγα δευτερόλεπτα να κόψουν ένα καταλύτη, o οποίος έχει πολύτιμα μέταλλα.


Τα αυτοκίνητα πάντοτε βρίσκονταν ψηλά στις προτιμήσεις των ληστών, όχι μόνο για την αξία από την πώληση ακέραιου του οχήματος, αλλά κυρίως από τα ανταλλακτικά του. Ακόμα και ένα πολύ καλό σύστημα συναγερμού μπορεί να μην κάνει τίποτα μπροστά στους πολύ καλά εκπαιδευμένους ληστές, που μπορούν εν ριπή οφθαλμού να «εξαφανίσουν» ένα αυτοκίνητο.


Οι καταλύτες έχουν μπει στο στόχαστρο των ληστών τα τελευταία χρόνια, ενώ και οι μπαταρίες των υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα, αφού αποτελούν μια εύκολη λεία με αρκετό κέρδος. 

Με ένα απλό γρύλο όπως έχουν στα βουλκανιζατέρ και ελάχιστα εργαλεία, οι κλέφτες μπορούν σε λίγα δευτερόλεπτα να κόψουν ένα καταλύτη, οποίος έχει πολύτιμα μέταλλα. Εάν συνδυαστεί και με κλέψιμο της μπαταρίας σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο, τότε η λεία είναι μεγάλης αξίας για τον κλέφτη και σημαντικής ζημιάς για τον κάτοχο του αυτοκινήτου.

Περισσότερα κρούσματα με τους κλέφτες των καταλυτών έχουν καταγραφεί στη Δανία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία και την Σουηδία. Η μόνη προστασία, είναι να βρίσκεται το αυτοκίνητο σε κλειστό πάρκινγκ, αφού οι κλέφτες δεν διστάζουν ακόμα και τη μέρα να αρπάζουν την λεία τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βίντεο, όπου οι κλέφτες «αρπάζουν» τον καταλύτη από ένα Toyota Prius σε 1 λεπτό:

autogreeknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια