Τι συμβαίνει στο φαγητό κάθε φορά που το ακουμπάει μύγα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι συμβαίνει στο φαγητό κάθε φορά που το ακουμπάει μύγαΣυχνό είναι το φαινόμενο το καλοκαίρι μύγες να ακουμπούν το φαγητό σας. Οι μύγες μολύνουν το φαγητό σας με τις ουσίες που είχαν το τελευταίο γεύμα τους.
Το κακό που προκαλούν όμως όταν ακουμπήσουν το φαγητό σας, είναι μεγαλύτερο από το μέγεθός τους.

Μπορούν να κάνουν εμετό στο φαγητό σας: Το σχήμα του στόματος της μύγας της επιτρέπει να μετατρέψει οποιοδήποτε γεύμα σε υγρό. Έτσι όταν ακουμπάνε την τροφή μας, αφήνουν σάλιο ή ακόμα και εμετό, το οποίο θα μπορούσε να περιέχει οτιδήποτε έχουν φάει πριν (πχ. Σάπιο κρέας ή περιττώματα).

Μπορούν να γεννήσουν αυγά στο γεύμα μας: Η τροφή μας μπορεί να γίνει η ιδανική φωλιά για τις μύγες.

Ειδικά θα έχεις παρατηρήσει πως οι μύγες μαζεύονται στα αποφάγια και εκεί μπορούν να αφήσουν τα αυγά τους και το φαγητό να γεμίσει με βακτήρια που μπορούν ακόμα και να μας δηλητηριάσουν. Οπότε θυμήσου να καλύψεις το φαγητό σου, την επόμενη φορά που θα το αφήσεις για λίγο έξω.

Τα πόδια και τα φτερά τους μπορούν να μετατρέψουν το φαγητό σας σε μια φωλιά βακτηρίων: Ξέρουμε ήδη ότι αυτά τα έντομα είναι γεμάτα με βακτήρια.

Αλλά γνωρίζατε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός μικροβίων μπορεί να βρεθεί στο εξωτερικό του σώματός τους; Σύμφωνα με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Nanyang, κάθε βήμα της μύγας στο φαγητό, μπορεί να αφήσει πίσω μία «αποικία» μικροβίων. Αυτό σημαίνει πως ότι αγγίζουν μπορεί να μολυνθεί πολύ.

Μπορούν να μεταφέρουν περισσότερες από 60 ασθένειες: Οι μύγες μπορούν να μεταδώσουν τουλάχιστον 65 διαφορετικές ασθένειες στον άνθρωπο, καθώς μεταφέρονται από τα σκουπίδια στα τρόφιμά μας.

Μερικές από αυτές είναι: διάρροια, δυσεντερία, χολέρα, ακόμη και λέπρα. Και δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που μπορούν να υποφέρουν από τις μύγες καθώς μπορούν να μολύνουν και ζώα, όπως κοτόπουλα ή χοίρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια