Παρά την επέλαση του κορωνοϊού πληρότητα 90% στα Airbnb για τις γιορτές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρά την επέλαση του κορωνοϊού πληρότητα 90% στα Airbnb για τις γιορτές



Παρά το γενικευμένο lockdown και την επέλαση της πανδημίας στη χώρα μας κάποιοι δεν φαίνεται να πτοούνται με τίποτα. Πληρότητα έως και 90% για την περίοδο των γιορτών αγγίζουν τα Airbnb στους εγχώριους δημοφιλείς προορισμούς. 
Οι κρατήσεις έγιναν από τις αρχές κιόλας του Οκτωβρίου και δεν ακυρώθηκαν παρά το νέο lockdown.


Στην Αράχωβα η πληρότητα τις μέρες των Χριστουγέννων αγγίζει το 83% και την Πρωτοχρονιά το 90%, στο Μέτσοβο το 96% και αντίστοιχα το 84% για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και τα Καλάβρυτα από 77% στο 95 % την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τον Θέμη Μπάκα, πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates και για όσους ενδιαφέρονται να καταλάβουν τα τελευταία δωμάτια ενημερώνει ότι το κόστος διαμονής για τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Αράχωβα για 4 άτομα ξεκινά από 150 ευρώ, στο Μέτσοβο από 90, στα Καλάβρυτα από 90, στο Καρπενήσι από 150, στο Πήλιο από 70

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα, βίλες και σαλέ που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων, προκειμένου να αποφύγουν τον ενδεχόμενο συνωστισμό. Τα ξενοδοχεία από την άλλη δεν έχουν ζήτηση.

«Tα ελληνικά ξενοδοχεία δεν είναι αυτά τα οποία έχουν φέρει τη συνάθροιση, δεν είναι αυτά τα οποία είχαν προβλήματα με κρούσματα covid. οποιαδήποτε ενδεχόμενη συνάρτηση των ξενοδοχείων με κρούσματα covid είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας», επισημαίνει ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα είναι οι κρατήσεις για τις γιορτές στα Καλάβρυτα- ούτε μέχρι 30% – ενημερώνει ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Κωνσταντίνος Ζαφάλιας «αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει τα πάντα».