Απομακρύνεται το σενάριο ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου. Τι λένε οι ειδικοί και το Υπουργείο Παιδείας.... - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Απομακρύνεται το σενάριο ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου. Τι λένε οι ειδικοί και το Υπουργείο Παιδείας....Όλο και πιο μακρινό φαντάζει το σενάριο επανεκκίνησης της δια ζώσης εκπαίδευσης στις 7 Δεκεμβρίου. Πρόθεση της κυβέρνησης ήταν τα σχολεία να ανοίξουν πριν από τις γιορτές.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε μάλιστα υπογραμμίσει πως πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία και μετά το λιανεμπόριο και η εστίαση. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, σε πρόσφατη συνέντευξή της, καθώς η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι το άνοιγμα των σχολείων παραμένει βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και πως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν από τις γιορτές, με πρώτα τα δημοτικά....

Ωστόσο, όπως εξήγησε, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο κοντινό μέλλον, ανάλογα με τα κρούσματα και την πορεία της πανδημίας στη χώρα....

Ν. Σύψας: 
Δεν θα ανοίξει τίποτα στις 7 Δεκεμβρίου 

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως προσωπική του άποψη είναι ότι δεν θα πρέπει να ανοίξει τίποτε στις 7 Δεκεμβρίου (ημερομηνία που λήγει το καθεστώς lockdown στη χώρα), συμπεριλαμβανομένων του λιανεμπορίου και της εστίασης. «Η εκτίμησή μου είναι πως δεν θα ανοίξει τίποτα στις 7 του μηνός. Ούτε τα σχολεία. Μακάρι να υπάρχει γρήγορη αποκλιμάκωση, αλλά με τα τωρινά δεδομένα δεν το πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Σύψας τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πως τα κρούσματα παρουσιάζουν μια σημαντική μείωση το τελευταίο διάστημα, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους διασωληνωμένους, και γι’ αυτό θεωρεί πως πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα.

 Β. Παπαευαγγέλου: Άνοιγμα των δημοτικών 

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 επέμεινε στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι τα δημοτικά πρέπει να ανοίξουν, αλλά σε αυτή τη φάση η επιτροπή επεξεργάζεται τα στοιχεία των σχολείων προκειμένου να δει τα πραγματικά κρούσματα που είχαν καταγραφεί σε αυτά πριν κλείσουν.

Μ. Παγώνη: Μετά τον Ιανουάριο το άνοιγμα των σχολείων 

Την άποψη ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν πριν από τον Ιανουάριο εξέφρασε και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η κυρία Παγώνη τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο, μετά τις γιορτές, σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες. Όπως είπε, αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν, το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο, και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Άνοιγμα μετά τις γιορτές και με τεστ 

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Θέμα 104.6, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, πρότεινε τα σχολεία να ανοίξουν τον Ιανουάριο, ενώ βασικό θα είναι να υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται και τεστ για τον κορονοϊό. Μιλώντας για τα περιστατικά μόλυνσης που ανιχνεύθηκαν στη σχολική κοινότητα, είπε ότι έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών. Την ίδια ώρα, όπως είπε, 1.000 τμήματα είχαν κλείσει λόγω κρούσματος. 


ΜΗΧΑΝΗΤΟΥΧΡΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια