5 μυστικά για να είναι ζουμερό & τραγανό το κοτόπουλο όταν το ψήνεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

5 μυστικά για να είναι ζουμερό & τραγανό το κοτόπουλο όταν το ψήνεις



Το ολόκληρο κοτόπουλο, θέλει τα μυστικά του
Τώρα που μένεις σπίτι και μαγειρεύεις περισσότερο, έχεις τον χρόνο να πειραματιστείς με τις βασικές συνταγές όπως εκείνου του ψητού κοτόπουλου.
Το να ψήσεις ένα ολόκληρο κοτόπουλο, με τραγανή πέτσα, θέλει μαεστρία και μερικές καλές συμβουλές.


Αγόρασε ένα μεσαίο κοτόπουλο: Όχι πολύ μεγάλο, όχι πολύ μικρό, το ολόκληρο κοτόπουλο που δεν θα γίνει γεμιστό, πρέπει να έχει το ιδανικό μέγεθος για τον φούρνο που έχεις.


Πρώτα πρώτα, ετοίμασε το κοτόπουλο.
Άφησέ το σε μια καλή μαρινάρα για μία ημέρα ή για κάποιες ώρες, αλάτισέ το εσωτερικά αλλά και εξωτερικά και άλειψέ το, κάνε ένα καλό μασάζ με βούτυρο ή μια soft μαργαρίνη. Πασπάλισε με τα μπαχαρικά που αγαπάς και δέσε το κοτόπουλο καλά με κλωστή στα πόδια και τα φτερά για να ψηθεί ομοιόμορφα. Θυμήσου αρχικά να ταμπονάρεις το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει η υγρασία.

Βάλε σχάρα: Βάλε το κοτόπουλο με το στήθος από πάνω για να γίνει η πέτσα έξτρα τραγανή. Αν δεν έχεις σχάρα, βάλε μπόλικα κομμένα λαχανικά κάτω από το κοτόπουλο.

Άνοιξε τον φούρνο: Το ολόκληρο κοτόπουλο για να ψηθεί χωρίς να παραγίνει και να έχει τραγανή πέτσα, πρέπει να είναι ψημένο σε πολύ δυνατό φούρνο. Βάλε την θερμοκρασία στους 230 και ψήσε για λιγότερη μεν ώρα αλλά με σωστή θερμοκρασία εσωτερικά. Έλεγξέ την με θερμόμετρο να είναι στους 74!

Άφησε το κρέας να ξεκουραστεί: Μόλις κλείσεις το φούρνο, βγάλε αμέσως το κοτόπουλο έξω και άφησέ το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά τουλάχιστον. Έπειτα, κόψε και τεμάχισε το κοτόπουλο. Αν μείνει στον φούρνο το κοτόπουλο, η πέτσα θα μαλακώσει.