Ασφαλιστικές εισφορές σε 5 δόσεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ασφαλιστικές εισφορές σε 5 δόσεις




Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2019 προέκυψαν χρεωστικά σημειώματα σε 800.343 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες – μεσοσταθμικά πάνω από 1.300 ευρώ στον καθένα.
Τη διαδικασία ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών που προέκυψαν από την εκκαθάριση των εισφορών του 2019 για 800.343 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ανέλυσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2019 προέκυψαν χρεωστικά σημειώματα σε 800.343 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες – μεσοσταθμικά πάνω από 1.300 ευρώ στον καθένα – που έπρεπε να πληρωθούν σε δύο δόσεις, στο τέλος Νοεμβρίου και στο τέλος Δεκεμβρίου.

«Με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, θα κατατεθεί τροπολογία εντός της εβδομάδας, βάσει της οποίας οι δύο δόσεις γίνονται πέντε, για να διευκολυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες, με το χρεωστικό υπόλοιπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι, με τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δεν συνδέεται πλέον το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα, που μετέτρεπε το ασφαλιστικό σε φορολογικό.