Οι 5 κινήσεις για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας στο διαδίκτυο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι 5 κινήσεις για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας στο διαδίκτυο



Είναι ξεκάθαρο ότι το ίντερνετ έχει έρθει για να μείνει. Από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τα λάπτοπ, έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Το χρησιμοποιούμε στην εργασία και στη μάθηση, αλλά και σε κάθε κομμάτι της διασκέδασης και ψυχαγωγίας μας.
Δυστυχώς, εδώ εγείρεται το ζήτημα της ιδιωτικότητας. Συχνά λαμβάνουμε μηνύματα spam ή ανησυχούμε για το αν οι μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης του κόσμου καταγράφουν τις αναζητήσεις και τις ιδιωτικές μας συνομιλίες. Μήπως δίνουμε πολλές προσωπικές μας πληροφορίες; Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από απάτες;


1. Προστασία μέσω κωδικών
Εκείνη η μικρή χρωματιστή γραμμή που μας ενημερώνει αν ο κωδικός μας είναι ισχυρός ή όχι είναι σημαντική. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε απλούς κωδικούς όπως 12345 ή το όνομά σας. Είναι πολύ εύκολοι για να τους δοκιμάσει ένας χάκερ. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε κωδικούς με γράμματα, αριθμούς και σύμβολα, κάντε τον κωδικό σας μοναδικό όπως αναφέρει το enallaktikidrasi.com.


2. Προσέχουμε πού δημιουργούμε λογαριασμούς
Δεν δημιουργούνται όλες οι ιστοσελίδες με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα κάποιες από αυτές έχουν αποκλειστικό λόγο ύπαρξης την απάτη. Ναι, υπάρχουν και άνθρωποι με κακές προθέσεις. Και φυσικά δεν θέλετε να δώσετε τα στοιχεία της κάρτας σας σε αυτούς. Δύο εύκολοι τρόποι να το καταλάβουμε είναι: να αναζητήσουμε ανόητα λάθη στην ιστοσελίδα, όπως αναγραμματισμούς και γραμματικά λάθη. Επίσης, αναζητήστε κριτικές πριν παραγγείλετε ή δώσετε στοιχεία στον οποιονδήποτε.


3. Αποσυνδεόμαστε όταν τελειώνουμε
Ποτέ μη μένετε συνδεδεμένοι – ειδικά σε υπολογιστές που χρησιμοποιούν κι άλλοι. Στο σπίτι σας, είναι ασφαλές να μένετε συνδεδεμένοι. Απλά βεβαιωθείτε ότι κλείνετε τον υπολογιστή σας όταν τελειώνετε τις εργασίες σας.


4. Αποφύγετε να αποθηκεύετε πληροφορίες σε ιστοσελίδες
Η διαδικτυακή αγορά είναι διαδεδομένη στις μέρες μας, είναι βολική και προσφέρει τεράστια ποικιλία. Αλλά προσέχετε ποτέ να μην αποθηκεύουν οι ιστοσελίδες σας τις πληροφορίες της κάρτας σας ή του τραπεζικού σας λογαριασμού.


5. Ποτέ μη δίνετε προσωπικές σας πληροφορίες σε κάποιον που γνωρίσατε διαδικτυακά
Οι διαδικτυακές απάτες συμβαίνουν κάθε μέρα. Και αν και θέλουμε να σκεφτόμαστε πάντα το καλύτερο για τους άλλους, δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε όλους όσους γνωρίζουμε από το ίντερνετ. Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι σκοποί τους. Γι’ αυτό αποφύγετε να δίνετε τις προσωπικές πληροφορίες.