4 εκπληκτικές χρήσεις για το ανθρακούχο νερό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

4 εκπληκτικές χρήσεις για το ανθρακούχο νερό



Εκτός από το να το απολαμβάνετε με λίγο στυμμένο χυμό λεμονιού και μια φέτα λεμόνι, το ανθρακούχο νερό μπορεί να σας φανεί χρήσιμο σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας.
Ανακαλύψτε τέσσερις αναπάντεχες χρήσεις του, στη μαγειρική, την κηπουρική, την καθαριότητα και την ομορφιά, και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τα αποτελέσματα!

Το καλύτερο προϊόν καθαρισμού
Το ανθρακούχο νερό είναι ίσως ένα από τα πιο ευέλικτα προϊόντα καθαρισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Καθαρίζει τέλεια της επιφάνειες στους πάγκους της κουζίνας, τα τζάμια, τους λεκέδες στις κούπες, ακόμη και τα κοσμήματά σας.


Χρησιμοποιήστε το στη μαγειρική
Ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε πλούσιες και χορταστικές, αφράτες τηγανίτες είναι να αντικαταστήσετε μία μικρή ποσότητα γάλακτος με ανθρακούχο νερό. Το ανθρακικό που περιέχει ανυψώνει και ελαφρύνει το χτύπημα, ώστε ο χυλός σας να βγαίνει πιο αφράτος και περισσότερος απ’ ό,τι με τα τυπικά συστατικά του μείγματος.


Φροντίστε τα φυτά σας
Το ανθρακούχο νερό διαθέτει αρκετά μεταλλικά στοιχεία, όπως το χλωριούχο νάτριο, το θειικό κάλι και το φωσφορικό νάτριο, συστατικά που προσφέρουν στα φυτά σας επιπλέον «τροφή», απ’ ό,τι το απλό νερό.


Θεραπεία μαλλιών
Τα βαμμένα μαλλιά, και ειδικά εκείνα που βάφονται για αρκετά χρόνια, γίνονται ξηρά και εύθραυστα αρκετά γρήγορα. Για να επαναφέρετε την ζωντάνια τους το μυστικό βρίσκεται στο ανθρακούχο νερό. Τα χαμηλά επίπεδα pH βοηθούν στη μείωση του φριζαρίσματος, κάνοντας τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο λαμπερά και η αίσθησή τους να είναι πιο απαλή.