Δ. Θέρμης: Αρνητικά και τα 40 τεστ σε εργαζόμενους μετά από κρούσμα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δ. Θέρμης: Αρνητικά και τα 40 τεστ σε εργαζόμενους μετά από κρούσμα





Τα πρώτα τεστ ανίχνευσης της νόσου covid-19 σε εργαζόμενους του δήμου Θέρμης πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα.
  
Η διενέργεια των προληπτικών τεστ έγινε μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε υπάλληλο που εργάζεται στο κεντρικό κτίριο του δημαρχείου. Κατόπιν αυτού περίπου 40 εργαζόμενοι στο δημαρχείο υποβλήθηκαν σε τεστ, στο πλαίσιο της διαδικασίας ιχνηλάτησης, όπως υπαγορεύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.
Τα τεστ έγιναν από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ), με το οποίο έχει συμβληθεί ο δήμος Θέρμης για το σκοπό αυτό. Η διενέργεια των δωρεάν προληπτικών τεστ σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους προβλέπεται στο Σχέδιο Δράσης για τη διαχείριση της πανδημίας Sarc-Cov2 το οποίο εκπόνησε ο δήμος και ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο. Στόχος του Σχεδίου είναι η προάσπιση της υγείας των δημοτικών υπαλλήλων και η ασφαλής λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου μέσω της πρόληψης και του περιορισμού της εξάπλωσης του Sarc-Cov2.

Τα αποτελέσματα της διενέργειας των τεστ τα οποία γίνονται στους εργαζόμενους στο δήμο Θέρμης παραδίδονται εντός 24 ωρών μόνο στον εργαζόμενο, σε περίπτωση που κάποιο τεστ είναι θετικό και παράλληλα ενημερώνεται ο δήμος προκειμένου να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες (εκκίνηση διαδικασίας ιχνηλάτησης, απολυμάνσεις κ.λπ.). Καθ’ όλη τη διαδικασία τηρούνται αυστηρά όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την επιβεβαίωση κρούσματος, στο κτίριο του δημαρχείου έγινε απολύμανση καθώς και όλα όσα προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σχετικά με το προσωπικό. Το δημαρχείο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, με όλους βεβαίως τους σχετικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας.