Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης: Πρόσκληση στους νέους για συμμετοχή στο 2ο κύκλο συναντήσεων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης: Πρόσκληση στους νέους για συμμετοχή στο 2ο κύκλο συναντήσεων



Το Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης, επιστρέφει δυναμικά έπειτα από ένα επιτυχημένο ξεκίνημα και καλεί νέους και νέες 15 έως 29 χρονών από όλες τις κοινότητες του δήμου στον 2ο κύκλο συναντήσεων των τοπικών του κύκλων.
Ως δομή υποστήριξης της ενεργού συμμετοχής των νέων σε κάθε έναν από τους 17 οικισμούς του δήμου Θέρμης, το Συμβούλιο Νέων παρέχει το φυσικό πλαίσιο για την ενδυνάμωση της συμμετοχής των νέων στην τοπική δημόσια ζωή, την αλληλεπίδρασή τους μ’ αυτήν, την υποβολή προτάσεων στην τοπική πολιτική αρχή, αλλά και την από κοινού λήψη αποφάσεων σχετικά με θέματα που έχουν αντίκτυπο σε αυτούς και τη ζωή τους.

Στις συναντήσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν εδραιώνουμε το Συμβούλιο Νέων σε όλους τους οικισμούς του δήμου, εμβαθύνουμε την εκπαίδευσή μας στον τρόπο λήψης αποφάσεων μέσω του καινοτόμου μοντέλου της Σοσιοκρατίας, καταρτίζουμε το καταστατικό μας και συγκροτούμε τον Κεντρικό Κύκλο του Συμβουλίου Νέων Δήμου Θέρμης.

Πέρα όμως από τις δράσεις οργανωτικού χαρακτήρα, τα μέλη του Συμβουλίου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε:

• ημερίδες, επιμορφωτικά σεμινάρια και συναντήσεις με θεματολογία που διοργανώνονται από επίσημα δίκτυα σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο για τη Νεολαία και στα οποία συμμετέχει επίσημα ο δήμος.
• σεμινάρια σε μία ποικιλία θεμάτων τα οποία θα επιλέγουν οι ίδιοι (π.χ ανθρώπινα δικαιώματα, απασχόληση και καταπολέμηση της ανεργίας, εθελοντισμός, προστασία του περιβάλλοντος, υγεία, εκπαίδευση και κατάρτιση κ.ο.κ.).
• συναντήσεις δικτύωσης τόσο ανάμεσα στους τοπικούς κύκλους του Συμβουλίου Νέων Δήμου Θέρμης, όσο και με συμβούλια άλλων πόλεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
• συναντήσεις ειδικών θεματικών κύκλων/ομάδων στις οποίες θα συμμετέχουν μέλη από διαφορετικούς τοπικούς κύκλους

Τα νέα μέλη είναι πάντα ευπρόσδεκτα στις συναντήσεις και για την υποδοχή τους ετοιμάζονται ειδικές δράσεις από κάθε τοπικό κύκλο. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται δια ζώσης, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, αλλά και διαδικτυακά.

 Δηλώσεις συμμετοχής για τα νέα μέλη μπορούν να υποβάλλονται στο: https://forms.gle/AXrjipiTTbz7wap56. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

#youthcouncilofthermi, #youth_municipalityofthermi
Δήμος Θέρμης
Γραφείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού
Τηλ.: 2313 300764-6
e-mail: paideia@thermi.gov.gr