Σήμερα η 25η διανομή ΤΕΒΑ στη Θέρμη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σήμερα η 25η διανομή ΤΕΒΑ στη Θέρμη


 

Μένουμε ασφαλείς και πραγματοποιούμε με ραντεβού την 25η δωρεάν διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Στενημάχου 16) του Δήμου Θέρμης. 
Σε αυτή τη 25η διανομή ΤΕΒΑ θα διανεμηθούν κοτόπουλο, χοιρινό και βόειο κρέας, κασέρι και φέτα.


Σε συμμόρφωση με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας η διανομή θα γίνει με ραντεβού, κάθε ωφελούμενος θα ειδοποιηθεί τηλεφωνικά για την ώρα του ραντεβού του και θα πρέπει να το τηρήσει με ακρίβεια με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός για την ασφάλεια όλων. Οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ, και να έχουν μαζί τους πολλές σακούλες. Οι διανομές ΤΕΒΑ γίνονται στο πλαίσιο εφαρμογής ευρωπαϊκού προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). 

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή και Δεύτερη βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων. Στο Δήμο Θέρμης υπάρχουν περίπου διακόσια νοικοκυριά που ωφελούνται από το ΤΕΒΑ.

Δικαιούχοι είναι οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να παίρνουν και τρόφιμα από το ΤΕΒΑ. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι όσοι παίρνουν ΤΕΒΑ αποκλείονται αυτόματα από το δικαίωμα να είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.