Αχειροποίητος Θεσσαλονίκης: Από την ίδρυση της πρωτοβυζαντινής βασιλικής στην αυγή του 20ου αιώνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αχειροποίητος Θεσσαλονίκης: Από την ίδρυση της πρωτοβυζαντινής βασιλικής στην αυγή του 20ου αιώνα





Η Αχειροποίητος, η αρχαιότερη εν χρήσει εκκλησία της Θεσσαλονίκης, θα αποκαλύψει τα μυστικά της, σε μια παρουσίαση που μας προσφέρει σε μια βραδιά με ελεύθερη συμμετοχή ο πιο ειδικός ερευνητής της.
 
Εξαίσιο δείγμα βυζαντινής ναοδομίας, διάσπαρτη με τα ίχνη της μακραίωνης ιστορίας της, με αινιγματική ονομασία δεσπόζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Με την αφήγηση του αρχαιολόγου Κωνσταντίνου Ράπτη γνωρίζουμε σε μεγαλύτερο βάθος και κατανοούμε πληρέστερα το πολύτιμο αυτό μνημείο αλλά και την περιπέτεια του μέσα στο χρόνο.

Διδάκτορας της Βυζαντινής Αρχαιολογίας, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τη Μελέτη της Μεσαιωνικής και Νεότερης Κεραμικής της Μεσογείου, συνεργάτης του διεπιστημονικού ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Los Angeles και του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια σε πρόγραμμα το οποίο μελετά την ακουστική των βυζαντινών ναών και τη σχέση τους με την εξέλιξη του λειτουργικού τυπικού της ορθόδοξης εκκλησίας, την βυζαντινή εκκλησιαστική αρχιτεκτονική και την μνημειακή τέχνη, ο Κωνσταντίνος Ράπτης εργάζεται ως αρχαιολόγος στην Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Με χαρά τον υποδεχόμαστε στην πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat!


Πλατφόρμα Zoom
Ώρα: 19:00
Συμμετοχή: Ελεύθερη
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com