Αποκάλυψη Ομπάμα. Γιατί η Μισέλ έσπασε το Βασιλικό πρωτόκολλο και αγκάλιασε την βασίλισσα Ελισάβετ πριν από 11 χρόνια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αποκάλυψη Ομπάμα. Γιατί η Μισέλ έσπασε το Βασιλικό πρωτόκολλο και αγκάλιασε την βασίλισσα Ελισάβετ πριν από 11 χρόνια



Πριν από 11 χρόνια, η Μισέλ Ομπάμα έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο και αγκάλιασε τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα αποκάλυψε τι ακριβώς συνέβη. Έντονα σχόλια είχε συγκεντρώσει η κίνηση της Μισέλ Ομπάμα προς την βασίλισσα Ελισάβετ, όταν τοποθέτησε το χέρι της στην πλάτη της Βασίλισσας, το 2009.

Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αποκάλυψε μέσα από το βιβλίο του «A Promised Land» ότι η σύζυγός του προέβη σε μια αυθόρμητη αλλά «απρεπή» για τα βασιλικά δεδομένα κίνηση, βάζοντας το χέρι της στην πλάτη της Βασίλισσας, ύστερα από συνομιλία των δύο κυριών για τα πόδια τους που πονούσαν. 

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή, ο Μπαράκ Ομπάμα έγραψε: 

«Φωτογραφήθηκε με το χέρι να ακουμπά στον ώμο της Αυτού Μεγαλειότητας, μια φαινομενική παραβίαση του πρωτοκόλλου. Παρόλο που η βασίλισσα δεν έδειξε να ενοχλείται κι έβαλε κι αυτή το χέρι της γύρω από τη Μισέλ». Πριν από την επίσκεψή τους, ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος, περιέγραψε πώς αστειεύτηκε με τη Μισέλ Ομπάμα και της πρότεινε να φορέσει «αυτά τα μικρά καπέλα και να έχει μαζί της μια μικρή τσάντα». Το περιστατικό σημειώθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του τότε προεδρικού ζεύγους με τη βασίλισσα Ελισάβετ, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής G-20 του 2009. 

Τι είχε πει η Μισέλ Ομπάμα 

Το 2018, η Μισέλ Ομπάμα μίλησε για τη συνάντησή της με τη Βασίλισσα Ελισάβετ στα απομνημονεύματά της, «Becoming». Εξήγησε ότι είχε μια συνομιλία με τη Βασίλισσα για τον πόνο στα πόδια τους μετά από μια κουραστική μέρα πάνω σε τακούνια, όταν έβαλε το χέρι της γύρω της. «Στη συνέχεια, η Βασίλισσα κοίταξε τα μαύρα παπούτσια Jimmy Choo που φορούσα. Κούνησε το κεφάλι της. “Αυτά τα παπούτσια είναι δυσάρεστα, έτσι δεν είναι;” είπε, δείχνοντας με δυσφορία τα δικά της μαύρα παπούτσια. Εξομολογήθηκα τότε στη Βασίλισσα ότι τα πόδια μου πονάνε και μου εκμυστηρεύτηκε ότι και τα δικά της πονάνε επίσης», έγραψε η Μισέλ Ομπάμα. 

«Κοιταχτήκαμε τότε έχοντας παρόμοιες εκφράσεις, σαν να λέγαμε: «Πότε όλη αυτή η ορθοστασία με τους παγκόσμιους ηγέτες γύρω θα τελειώσει»; Και με αυτό, έσκασε ένα πανέμορφο γέλιο». Η Μισέλ Ομπάμα πρόσθεσε ότι παρά τις θέσεις τους, ήταν απλώς «δύο κουρασμένες κυρίες καταπιεσμένες από τα παπούτσια μας» και χωρίς να το σκεφτεί, έβαλε το χέρι της γύρω από τη Βασίλισσα σε μια χειρονομία οικειότητας.

 Η χειρονομία ώθησε επίσης τη Βασίλισσα να ακουμπήσει το χέρι της στην πλάτη της Μισέλ Ομπάμα. Σε όσους χαρακτήρισαν την κίνηση της Μισέλ Ομπάμα «ιερόσυλη» και απρεπή» απάντησε: «Αν δεν είχα κάνει τη σωστή κίνηση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, έκανα τουλάχιστον την ανθρώπινη κίνηση. Τολμώ να πω ότι η Βασίλισσα ήταν εντάξει με αυτό, γιατί όταν την άγγιξα, ήρθε πιο κοντά, ακουμπώντας ελαφρώς το δικό της χέρι στην πλάτη μου»....