Θέρμη: Τρία τμήματα Λυκείου της περιοχής μας κλειστά μετά από επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μαθητές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Τρία τμήματα Λυκείου της περιοχής μας κλειστά μετά από επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μαθητές



Δύο νέα κρούσματα σε μαθητές Β και Γ ιδιωτικού Λυκείου της περιοχής μας, ανάγκασαν το σχολείο σε αναστολή λειτουργίας τριών τμημάτων λόγω επαφών των παιδιών με άλλα.
 
Προς τιμή του σχολείου, υπήρξε άμεση ενημέρωση στους υπόλοιπους γονείς με το ακόλουθο email:
  
Αγαπητοί γονείς,
 
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα, Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020, τ* ******* πληροφορήθηκαν από τους κηδεμόνες ότι δύο μαθητές των τμημάτων ΛΒ3 και ΛΓ4 του Ιδιωτικού Λυκείου «******» διαγνώστηκαν θετικοί στο μοριακό διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19.
 
Από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο διαχείρισης επιβεβαιωμένου περιστατικού του ΕΟΔΥ. Ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η TASK FORCE της Πολιτικής Προστασίας. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν και οι κηδεμόνες των μαθητών που θεωρούνται «στενές επαφές».
 
Οι μαθητές των τμημάτων ΛΒ3, ΛΓ4 και ΛΓ3, επειδή θεωρούνται στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος, αποχώρησαν άμεσα από το σχολείο με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Θα παραμείνουν σε 14ήμερη καραντίνα με στενή παρακολούθηση της υγείας τους και πιστή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.
 
Τα τμήματα θα λειτουργήσουν με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020, έως και την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, που λήγει η περίοδος αναστολής τους.
Όσον αφορά τις στενές επαφές του ατόμου με επιβεβαιωμένο COVID-19 συστήνεται από τον ΕΟΔΥ:
 
Όλα τα άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των στενών επαφών θα απομακρυνθούν από το σχολείο, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και, εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, θα επιστρέψουν μετά από 14 ημέρες από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό. 
 
Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.
 
1. Εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό: αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο περιστατικό.
 
2. Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό: παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου.
 
Δεν συνιστάται καθολικός εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών.
 
Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας ασυμπτωματικό άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή κάνει με δική του πρωτοβουλία ή για εξατομικευμένους λόγους εργαστηριακό έλεγχο, τότε:
 
1. Εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό: παραμένει σε κατ’ οίκον απομόνωση για 10 μέρες από την ημέρα διενέργειας του τεστ (εφόσον παραμένει ασυμπτωματικό).
 
2. Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό: παραμένει σε καραντίνα έως
την ολοκλήρωση του 14ημέρου.
 
Αξίζει να γνωρίζετε ότι: 

Τ* ******* ******* προχώρησαν άμεσα σε απολυμάνσεις των κτιρίων και των σχολικών λεωφορείων που χρησιμοποιήθηκαν από τους δύο μαθητές.

Η λειτουργία των υπόλοιπων τμημάτων και βαθμίδων των Εκπαιδευτηρίων θα συνεχιστεί κανονικά, με πιστή τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας από ΟΛΟΥΣ.
 
Από τις Διευθύνσεις

THERMISnews.gr