Προσοχή σε email phishing, με αφορμή την κυβερνοεπίθεση στον ΟΤΕ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προσοχή σε email phishing, με αφορμή την κυβερνοεπίθεση στον ΟΤΕ 
Την προσοχή όλων των πελατών του ΟΤΕ εφιστά η Kaspersky για το επόμενο χρονικό διάστημα, όσον αφορά μηνύματα phishing. 
Όπως επισημαίνει ο David Emm, Senior Security Researcher, Kaspersky αν και από την κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε στην εταιρεία το Σεπτέμβριο η εταιρεία τόνισε ότι δεν υπήρξε διαρροή περιεχομένου κλήσεων ή πληροφοριών τραπεζικού λογαριασμού, ωστόσο οι πελάτες της εταιρείας πρέπει να δείξουν προσοχή το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα με αφορμή την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε μεγάλος τηλεφωνικός πάροχος, ο David Emm, Senior Security Researcher, Kaspersky, σχολίασε:

 «Η είδηση ότι ο μεγαλύτερος τηλεφωνικός πάροχος στην Ελλάδα έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης θα προκαλέσει ανησυχία σε όλους τους πελάτες.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η επίθεση δεν είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή περιεχομένου κλήσεων ή μηνυμάτων, ονομάτων και διευθύνσεων, κωδικών πρόσβασης ή πληροφοριών τραπεζικού λογαριασμού.
Ωστόσο, τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τους επιτιθέμενους μεταξύ 1 και 5 Σεπτεμβρίου περιλάμβαναν άλλες ευαίσθητες πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από ψηφιακούς εγκληματίες, όπως τηλεφωνικοί αριθμοί, τύπος συσκευής, IMSI (Διεθνής ταυτότητα συνδρομητή κινητής τηλεφωνίας), συντεταγμένες σταθμού βάσης, ηλικία και φύλο του καλούντος, το πρόγραμμα τιμολόγησης συνδρομητή.

Κατά την επόμενη περίοδο, οι πελάτες της εταιρείας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για μηνύματα phishing που μπορεί να προσπαθήσουν να τους εξαπατήσουν ώστε να κάνουν κλικ σε links ή να αποκαλύψουν προσωπικά τους στοιχεία
».

moved.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια