Conde Nast Traveller: Έξι από τα 10 καλύτερα νησιά στην Ευρώπη είναι ελληνικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Conde Nast Traveller: Έξι από τα 10 καλύτερα νησιά στην Ευρώπη είναι ελληνικά



Τα Reader's Choice Awards, τα ετήσια βραβεία των αναγνωστών του διεθνούς φήμης ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, αποτελούν θεσμό για το ταξιδιωτικό κοινό εδώ και αρκετά χρόνια, αναδεικνύοντας τα καλύτερα μέρη στον κόσμο, βάσει της ταξιδιωτικής εμπειρίας των αναγνωστών του περιοδικού.
Αυτός ο σπουδαίος θεσμός, λοιπόν, γνωστός τοις πάσι ανά τον κόσμο, για ακόμη μία φορά ανέδειξε την Ελλάδα ως τοπ προορισμό, καθώς έξι από τα συνολικά 10 κορυφαία νησιά στην Ευρώπη είναι ελληνικά.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, της δεκάδας βρίσκεται, προς έκπληξη αρκετών, η Φολέγανδρος με βαθμολογία 96.38, ένα υπέροχο και ήρεμο, χαλαρό νησί χωρίς ιδιαίτερη πολυκοσμία. Η Ζάκυνθος με ένα βαθμό λιγότερο και με τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ η Κρήτη με συνολικό σκορ 94.36 συμπληρώνει την πρώτη τριάδα, αποτελούμενη όλη από ελληνικά νησιά.

Η Μύκονος είναι το επόμενο νησί που συναντάται, στην πέμπτη θέση της λίστας με βαθμολογία 93.35, με τη Σκιάθο να ακολουθεί με 92.40 μία θέση πιο κάτω και την Πάρο να ολοκληρώνει την κορυφαία δεκάδα στην Ευρώπη με 91.40 βαθμούς.