Πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών - Αστέριος Καρακώττας: "Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά είμαστε αισιόδοξοι" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών - Αστέριος Καρακώττας: "Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά είμαστε αισιόδοξοι"


Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας Βασιλικών Αστέριου Καρακώττα:   
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε μαζί με τους συνεργάτες μου τη διοίκηση της Κοινότητας Βασιλικών έχουμε ξεκινήσει μια άοκνη προσπάθεια αναβάθμισης του δημοσίου κοινόχρηστου χώρου. 
 
Από την απομάκρυνση των ογκωδων απορριμάτων, τη βελτίωση του Πρασίνου μέχρι τις συνεχείς εργασίες αποκατάστασης και Συντήρησης. Σχεδόν κάθε μέρα συνεργεία βρίσκονται στα Βασιλικά και τη Λακκια και πραγματοποιούν τέτοιες δράσεις. Καθαριότητα, φωτισμός, πεζοδρόμια, βελτίωση πλατειων και εξωραισμος μνημείων, χώροι αθλησης,οδικό δίκτυο, Παιδική χαρά, είναι για εμάς τα κεντρικά σημεία της κσθημερινοτητας. 

Η κατάσταση αυτή όμως δεν είναι νομοτελεια και ούτε δεδομένη. Είναι επιτακτική η ανάγκη να επαναπροσδιορισουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε ως πολίτες τον κοινόχρηστο χώρο. Όσες προσπάθειες αναβάθμισης κι αν γίνουν, που είναι αλήθεια γίνονται και θα γίνουν περισσότερες, δεν θα πετύχουμε αν μετά από κάθε συνεργείο του Δήμου δεν αναλάβουμε κι εμείς ως πολίτες να μεριμνουμε να κρατάμε τον δημόσιο χώρο σε αξιοπρεπή κατάσταση. Δεν μπορούμε και δεν είναι πρέπον να αστυνομευουμε κάθε γωνιά της Κοινότητας μας. 

Βανδαλισμοί και φθορές σε παιδική χαρά, εναπόθεση ογκωδων στα πεζοδρόμια χωρίς συνεννόηση με τις υπηρεσίες, εγκαταλελειμενα οχήματα και μηχανήματα,δέντρα που παρισφρυουν σε δημοτικούς δρόμους και εμποδίζουν την κυκλοφορία είναι στοιχεία που επιβαρύνουν τον κοινόχρηστο χώρο. 

Σχεδόν όλα από τα παραπάνω μπορούν να αποφευχθούν, αν όλοι μαζί μεριμνησουμε και κοιτάξουμε τον δημόσιο χώρο με άλλο μάτι. Είναι αλήθεια ότι όχι μόνο στις Κοινότητες αλλά και σε μεγάλα αστικά κέντρα ο σεβασμός του δημοσίου χώρου στην Ελλάδα είναι ακόμη ζητούμενο. Αυτή η κουλτούρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι δεδομένη, πρέπει πλέον να ξεκινήσει από το σχολείο να περάσει από την οικογένεια και να φθάσει μέχρι την Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετούμε. 

Εμείς, επιπλέον με αυτά που αναφέραμε προχωράμε πάντα μαζί με τον Δήμο (Κοινότητα - Δήμος δύο οργανισμοί που ανήκουμε στον Α βαθμό Αυτοδιοικησης) σε δημιουργία Πρασινου σημείου,τοποθέτηση υπόγειων κάδων, απομάκρυνση περιπτέρων και ασφαλτοστρωσεις σε αστικό και αγροτικό δίκτυο. 

Χώροι στάθμευσης:από τις λίγες Κοινότητες έως η μοναδική σε όλο το Δήμο που διαθέτει πέντε κοινοχρηστους χώρους πάρκινγκ εντός οικισμού. Όπως οι Βασιλικιωτες και οι Λακκιωτες είμαστε νοικοκυρηδες στα νοικοκυριά μας έτσι θέλουμε και μια ευταξια στους κοινοχρηστους χωρους οι οποίοι ειναι ολων μας. 

Θέλουμε μια εικόνα που θα αγκαλιάζει τον πολίτη να σεβαστεί τον δημόσιο χώρο αλλά και να πείθει και να προσελκύει τον επισκέπτη. Τα όπλα μας στον καθημερινό αυτόν αγώνα θα είναι η συνεχής ενημέρωση, ευαισθητοποιηση, αγάπη για τον τόπο και όχι παροξυσμοι και επιβολή προστίμων. 

Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα τα καταφέρουμε. 

Αστέριος Καρακώττας 
Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλικών.