Εξηγήσεις Πελώνη για την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εξηγήσεις Πελώνη για την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση


«Έχουμε αναβαθμίσει τα ψηφιακά συστήματα του υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης», διευκρίνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δεδομένου ότι από σήμερα στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 
Συγκεκριμένα εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μέριμνα, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

Έχουμε εξασφαλίσει δωρεάν χρήση πλατφόρμας για την τηλεκπαίδευση η οποία έχει ήδη συνδεθεί από την αρχή του σχολικού έτους με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Έχουμε εξασφαλίσει δωρεάν δεδομένα (data) για τη χρήση πλατφορμών που χρησιμοποιεί το ΥΠΑΙΘ για την τηλεκπαίδευση.

Έχουμε ενισχύσει τα σχολεία με πάνω από 20.000 φορητές συσκευές οι οποίες διατίθενται ήδη, με απόφαση του Διευθυντή, σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Αναμένονται άλλες περίπου 50.000 συσκευές μέσω ΕΣΠΑ.

Υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί κανείς στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ακόμη και τηλεφωνικά, με απλή τηλεφωνική κλήση με αστική χρέωση.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών και ως προς τις αιτιάσεις για τον συνωστισμό στις σχολικές αίθουσες και το ζήτημα των προσλήψεων των εκπαιδευτικών είπε ότι μόνο το 3% των σχολικών αιθουσών αριθμεί 26-30 μαθητές, ενώ ως προς τις προσλήψεις πέρσι είχαν προσληφθεί 24.505 ενώ φέτος μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου έχουν προσληφθεί 32.000 αναπληρωτές και επίκειται τρίτη φάση προσλήψεων τον Οκτώβριο.