Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Φράγμα της Θέρμης για τη “Συμφωνία της Φύσης” - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Φράγμα της Θέρμης για τη “Συμφωνία της Φύσης”



Το Φράγμα της Θέρμης επέλεξε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προκειμένου να κάνει γυρίσματα για τις ανάγκες του νέου εκπαιδευτικού της προγράμματος το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 15 ετών.
Στο πλαίσιο αυτό η ΚΟΘ βρέθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στο Φράγμα της Θέρμης όπου έγιναν τα γυρίσματα, μαζί με τον αγαπημένο ηθοποιό Φάνη Μουρατίδη και το γνωστό μαέστρο Βλαδίμηρο Συμεωνίδη. 

Όπως αναφέρει η ΚΟΘ “ο άνθρωπος Μπετόβεν, ο συνθέτης, ο δάσκαλος, ο φιλόσοφος, ο μουσικός, φτάνουν σε μας μέσα από τη συνομιλία του Μπετόβεν με τη Φύση, όπως την αποτύπωσε στην 6η Συμφωνία του, σε μια στιγμή προσφοράς προς την ανθρωπότητα. Μια συνομιλία που παραμένει πάντα ζωντανή, έρχεται από την Κ.Ο.Θ. στο σχολείο σας και καλεί τα παιδιά να συμμετέχουν!”. 

Στη διεύθυνση της ορχήστρας ήταν ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, στην αφήγηση ο Φάνης Μουρατίδης, σε κείμενο της Λίζας Κωνσταντοπούλου.

 Το τελικό βίντεο θα διανεμηθεί στα σχολεία, ενώ το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα και σε οικογενειακή συναυλία με μία προσαρμοσμένη γι’ αυτό το σκοπό εκδοχή του.





Η ΚΟΘ ευχαρίστησε για τη φιλοξενία στο Φράγμα το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο ο οποίος παρέστη στα γυρίσματα και ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του τους ιθύνοντες και τους συντελεστές της ΚΟΘ γιατί επέλεξαν αυτό το μοναδικής ομορφιάς σημείο του δήμου Θέρμης για να κάνουν τα γυρίσματά τους. 

Παράλληλα, τόνισε, πως ο δήμος θα είναι πάντα αρωγός στις πρωτοβουλίες της ΚΟΘ, όπως και σε κάθε άλλη ανάλογη πρωτοβουλία στο χώρο του Πολιτισμού.