Ο πρόεδρος της Περιστεράς για τις εργασίες που έγιναν στη κοινότητα τις τελευταίες ημέρες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο πρόεδρος της Περιστεράς για τις εργασίες που έγιναν στη κοινότητα τις τελευταίες ημέρες



//Η ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας:
 
Πριν την καθιερωμένη ενημέρωση για τις εργασίες των τελευταίων ημερών που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό μας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ακόμη μία φορά για την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που επιδείξαμε όλοι, με αποτέλεσμα να καταφέρουμε να μαζέψουμε τόσα πολλά πράγματα για τους πληγέντες της Καρδίτσας.

Λόγω του ότι βρισκόμαστε πριν την έναρξη συγκομιδής της ελιάς, σε συνεργασία με την αρμόδια αντιδημαρχία του δήμου, ξεκινήσαμε τη συντήρηση των δρόμων με γκρέιντερ στον κάμπο του χωριού.

Αυτές τις ημέρες συνεργείο της ΔΕΥΑΘ ξεκίνησε την επιδιόρθωση δύο μεγάλων βλαβών, στην περιοχή μετά τα νεκροταφεία και στον κεντρικό δρόμο λίγο μετά την είσοδο του χωριού. Οι εργασίες θα συνεχιστούν.....

Αντικαταστήσαμε καμμένες λάμπες σε κολώνες ηλεκτροφωτισμού.

Μαζεύτηκαν τα ογκώδη αντικείμενα από διάφορα σημεία του χωριού.

Για ακόμη μία φορά με τη βοήθεια του δημάρχου και της τεχνικής υπηρεσίας, παραλάβαμε οικοδομικά υλικά για τις εθελοντικές μας εργασίες
.

Οι εθελοντικές εργασίες των τελευταίων ημερών αναγράφονται παρακάτω:

Οι εργασίες στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλαδή στην επένδυση με πέτρα του τοίχου και σταθεροποίηση των καγκελων αμέσως μετά το πλακόστρωτο της εκκλησίας συνεχίζονται πυρετωδώς.... Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Επανατοποθετήθηκαν πέτρες, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί για να επιδιορθωθούν βλάβες ύδρευσης. Οι εργασίες έγιναν πίσω από τον καταρράκτη.

Σταθεροποιήσαμε τις σχάρες φρεατίων στην κατηφόρα πριν την περιοχή Παναγούδα, με τη χρήση τσιμέντου περιμετρικά των σχαρών. 

Ποτίσαμε τα δέντρα στην είσοδο του χωριού και μαζέψαμε όλα τα σκουπίδια δεξιά και αριστερά του δρόμου μέχρι την πρώτη γέφυρα.

Κουβαλήσαμε πέτρες για την ολοκλήρωση του έργου που είναι σε εξέλιξη, αλλά αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε και για το επόμενο.

Κλαδέψαμε δέντρα εντός του οικισμού που είχαν καλύψει κολώνες ηλεκτροφωτισμού, παράλληλα έχω στείλει έγγραφο στη ΔΕΔΔΗΕ για κλάδεμα σε όλο το χωριό των επικίνδυνων κλαδιών.

Άνθρωποι του Δασαρχείου ήρθαν στην κοινότητα και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τον τόπο μας.

Ο καλός μου φίλος και συνεργάτης θα έλεγα, κ.Παντελής Τσάτσης, έφερε δύο ανθρώπους των τεχνών έτσι ώστε να δούνε το χωριό μας και να ξεκινήσουμε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες και παρεμβάσεις.... Ευχαριστώ τον εικαστικό καλλιτέχνη κ.Δημήτρη Ξόνογλου και τον ζωγράφο και καθηγητή στην Σχολή Καλών τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ.Φωκά Γιάννη.

Όπως συνηθίζω ανά τακτά χρονικά διαστήματα να υποδέχομαι στην κοινότητα αντιδημάρχους και υπευθύνους, έτσι αυτήν την εβδομάδα συναντήθηκα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Στυλιανό Αποστόλου, με τον οποίο αναπτύξαμε πολλά θέματα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Παραστατίδη Χρήστο, κ.Γιάννο Γεώργιο και κ.Βαρλάμη Δημήτριο, επαγγελματίες του χωριού, για τα μηχανήματα που διέθεσαν δωρεάν για διάφορες εργασίες.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ.Αλεξάκη Πασχαλιά, την κ.Γιώτα Κώττη και την κ.Χρυσούλα Μαλαματά, καθώς επίσης και όλη τη γειτονιά, για την φιλοξενία και την φροντίδα προς τους εθελοντές.
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής