Έκκληση του προέδρου της Κοινότητας Βασιλικών για τήρηση των μέτρων προστασίας λόγω έξαρσης του κορονοϊού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έκκληση του προέδρου της Κοινότητας Βασιλικών για τήρηση των μέτρων προστασίας λόγω έξαρσης του κορονοϊού

 
//Ανακοίνωση προέδρου Κοινότητας Βασιλικών:
 
Αγαπητοί συμπολίτες των Βασιλικών και της Λακκιας, τις τελευταίες μέρες όπως βλέπουμε μας επιτίθεται ο κορονωιος για δεύτερη φορά. 
 
Έχουμε μια έξαρση όμως μετά την άνοιξη είμαστε διαβασμένοι και προετοιμασμενοι. Υπάρχουν κάποια στατιστικά στοιχεία από τα οποία βγαίνουν σημαντικά συμπεράσματα. 

Στο νομό μας ένας στους δύο που είναι θετικοί στον κορονωιο είναι ηλικίας 16 - 29 ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 33 έτη. Αυτό δείχνει ότι η έξαρση του ιού έχει να κάνει με μια αδικαιολογητη ξεγνοιασιά και αμεριμνησια. 

Κάνω έκκληση ειδικά στους νεολαιους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προσέξουν τον εαυτό τους τους γονείς τους και τις γιαγιάδες και παππούδες τους. 

Η περιοχή μας έδειξε κατά συντριπτική πλειοψηφία υπευθυνότητα και σωστή στάση στο προηγούμενο κύμα έξαρσης.

Επίσημα σας καταθέτω με δεδομένο ότι είμαστε ως Κοινότητα Βασιλικών σε καθημερινή επαφή με φαρμακοποιους, γιατρούς της περιοχής, αγροτική ιατρό, υποδιοικητρια ΥΠΕ, στελέχη Κεντρου Υγείας, ότι είμαστε από τις ελάχιστες περιοχές τριγύρω που βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά την πανδημία. Οφείλουμε και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Αν θέλουμε να είναι ανοιχτη η Κωμόπολη μας, τα μαγαζιά μας, τα σχολεία μας πρέπει να δώσουμε ακόμη μια μάχη. 

Επαναλαμβάνω οι νεολαιοι να αποφεύγουν τις μαζικές συναθροισεις όπως επίσης και οι επαγγελματίες του τόπου να μεριμνουν για αυτό.  Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. 

Εφαρμοζουμε το τρίπτυχο Μάσκες, Απόσταση, ΥΓΙΕΙΝΗ χεριών.

Αστέριος Καρακώττας
Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλικών

Δείτε ακόμη: